Netflix'in yeni dizisinin yıldızı, başrolü defalarca reddetmiş

"Zaman kaybı olduğunu düşündüm"

Netflix uyarlamasının yazar ekibinin başında BAFTA ödüllü İskoç senarist Nicole Taylor bulunuyor (Netflix)

Netflix'in merakla beklenen David Nicholls uyarlamasının yıldızı, dizideki rolünü neden "defalarca" geri çevirdiğini açıkladı.

27 yaşındaki Ambika Mod, 20 yıla yayılan bir aşk hikayesinin anlatıldığı yapımda Emma Morley rolünde, ödüllü dizi White Lotus'un yıldızı Leo Woodall'un karşısında yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Emma ve Leo'nun canlandırdığı Dexter Mayhew karakteri, 15 Temmuz 1988'de Edinburgh Üniversitesi'nden mezun oldukları gece tanışıyor. 

İkili ertesi sabah kendi yollarına gitse de hem çok satan roman hem de Netflix dizisi, onları her yılın aynı gününde izliyor.

Dizinin her bölümü, birer yaş daha büyümüş olan Dex ve Em'in değişimlerini, sevinç ve kalp kırıklıklıklarını takip ediyor.

Romanı çok sevmesine rağmen reddetti

Bugün gösterime giren diziyle konuşan Ambika Mod, 2009'da 14 yaşındayken Nicholls'ın romanına aşık olmasına rağmen seçmelere katılması istendiğinde nasıl hemen "Hayır" dediğini anlattı. 

Grazia'ya konuşan aktris, "Seçmeleri birkaç ay boyunca tekrar tekrar geri çevirdim" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: 

Kitabı çok seviyorum ve kendimi o rolü oynarken göremedim. Zaman kaybı olduğunu düşündüm. Bu fikre kapıldığım takdirde yaşayacağım hayal kırıklığını öngördüm.

Mod, 2022 yapımı This Is Going To Hurt dizisinde canlandırdığı öğrenci doktor Shruti Acharya karakteriyle, bugüne kadarki en büyük rolünü oynamıştı.

"Her şeyin geçip gitmesini istedim"

Beğenilen performansının ardından gördüğü ilgiden "bunaldığını" anlatan aktris, "Her şeyin geçip gitmesini istedim" itirafında bulundu.

Başarılı oyuncu, One Day'in seçmelerini geri çevirdikten aylar sonra ani bir fikir değişikliği yaşadığını ve "korkunç bir hata yaptım" diye düşündüğünü söyledi.

14 bölümden oluşan One Day'in oyuncu kadrosunda Eleanor Tomlinson ve Joely Richardson gibi büyük isimler de yer alıyor.

5 milyondan fazla sattı

Onlarca yıla yayılan aşk hikayesi, 57 yaşındaki Britanyalı yazar David Nicholls'ın dünya çapında 5 milyondan fazla satan 2009 tarihli romanına dayanıyor.

Emma ve Dexter'ın hikayesi, daha önce beyazperdeye de taşınmıştı. Anne Hathaway ve Jim Sturgess'ın başrollerini paylaştığı aynı adlı film, 2011'de gösterime girmiş ancak olumlu yorumların yanı sıra negatif eleştiriler de almıştı.


Independent Türkçe, Daily Mail, Grazia

DAHA FAZLA HABER OKU