Emma Stone Oscar töreninde Jimmy Kimmel'a hakaret ettiği iddialarını yanıtladı

Stone, Zavallılar'daki performansıyla gecede En İyi Kadın Oyuncu ödülünü almıştı

(Reuters)

Emma Stone, filmi Zavallılar (Poor Things) hakkında şaka yapmasının ardından Oscar sunucusu Jimmy Kimmel'a "hıyar" dediğini reddetti.

35 yaşındaki oyuncu, yönetmen Yorgos Lanthimos'un gerçeküstü komedi filmindeki Bella Baxter rolüyle bu yılki Akademi Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştı.

Gecenin başında Kimmel filmden kısa bir video derlemesi gösterdikten sonra filmde sıkça yer alan cinsel tasvirlere atıfta bulunarak şu espriyi yapmıştı: 

Bunlar Zavallılar'ın televizyonda göstermemize izin verilen kısımlarının hepsiydi.

Görüntülerde Stone'un kocası Dave McCary'ye bir şeyler söylemek için döndüğü görülürken, hayranları daha sonra Stone'un "hıyar" kelimesini mırıldandığını tahmin etmişti.

The Hollywood Reporter'ın o anla ilgili sorusu üzerine Stone şunları söyledi:

Hayır! Ona hıyar demedim.

Ne demişim? Ona hıyar demedim. Ona hiç kızgın değildim. Buna bakmam gerekecek.

Stone'un kara komedi dizisi The Curse'teki rol arkadaşı Nathan Fielder, Stone'un Kimmel'ın sözlerine olumsuz tepki vermesinin pek mümkün olmadığını çünkü onun "her zaman şakaya açık" olduğunu ekledi.

Stone kendisini "neredeyse rahatsız edilemez" diye tanımladı.

Fielder, Stone'un durumundaki çoğu oyuncunun kendilerine şu soruyu soracağını belirtti: 

Kendimi bu duruma sokmak istiyor muyum? Bunu yapmak istiyor muyum?

Fielder, aksine Stone'un içgüdülerini takip edip onlara güvendiğini söyledi.

Aktör, "Komik bir şey duyduğunda hemen 'Evet' diyor" dedi. 

Danışmıyor. Analiz yapmıyor. Kendisine neyin mantıklı geldiğini bilir. Ben bazı şeyleri kafama takıyorum, aşırı analiz ediyorum. Oysa kendinden çok emin bir şekilde 'Evet, kulağa komik geliyor. Hadi yapalım' diyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şubatta Stone, Zavallılar'ın "cinsiyetçi" ve "sömürücü" olduğu ve seks sahnelerinin "rahatsız edici" rıza sorunları içerdiği yönündeki suçlamalara yanıt vermişti.

Filmde, kafasının içine doğmamış bir bebeğin beyni yerleştirilen Bella, çıktığı cinsel keşif yolculuğunda yetişkin bedeninden zevk alıyor ve ilk orgazmını yaşıyor.

Filmin temaları sert tepkilere yol açmış, bazıları erkek bir yönetmene ve dolayısıyla erkek bakışına sahip olmasının filmi cinsiyetçi yaptığını iddia etmişti. Ayrıca çıplaklığın sömürücü olduğu ve Bella'nın bir çocuğun beynine sahip olması nedeniyle rıza sorunları olduğu yönünde suçlamalar da vardı.

Bu eleştiriler üzerine The Times'a konuşan Stone, "Eğer yardımı olacaksa, filmi oynayan ve yapımcılığını üstlenen kişi olarak, o sahnelerin hiçbirinde onu çocuk olarak görmedim" demişti.

Stone daha sonra Zavallılar'ın eleştirilmesinin insanların bugünlerde filmleri tüketme ve sosyal medyada yargılama biçimlerinin bir sonucu olduğunu savunmuştu. 

Annemin bir sözü vardır, bir ilişkinin başlangıcında 'O kadar aşığız ki birbirimizin cümlelerini bitiriyoruz' dersiniz.

Sonra zaman geçtikçe, 'Sen hep benim sözümü kesiyorsun'a dönüşür. Filmle olan bir ilişkide de bu olabilir, özellikle de cevap vermekten çok soru soran böyle bir filmde.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU