Eleştirmenler yerden yere vurmuştu: Yeni dizi 13 yıl sonra Netflix'te

Çok satan romanın dizi uyarlaması 8 Şubat'ta gösterime girecek

15 milyon dolar bütçeyle çekilen romantik drama, gişede 59 milyon dolar kazanabilmişti (Universal/Focus)

Netflix, çok satan romanın beyazperde uyarlamasının başarısız olmasından 13 yıl sonra, kitabın yeni bir dizi versiyonunu gösterime sokmaya hazırlanıyor. 

Oscarlı oyuncu da kurtaramadı

David Nicholls'ın Bir Gün (One Day) adlı romanından uyarlanan 2011 yapımı aynı adlı filmi, Oscar ödüllü Anne Hathaway bile kurtaramamıştı.

Film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden sadece 35 puan alabilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni yapım, BBC dizisi This Is Going To Hurt'ün 29 yaşındaki oyuncusu Ambika Mod ve ödüllü The White Lotus'un 27 yaşındaki yıldızı Leo Woodall'ı baş karakterler olarak öne çıkarıyor.

Bir Gün, 1988'de tanıştıktan sonra 20 yıl boyunca birbirlerini yılın aynı günü gören Emma ve Dexter'ın hikayesini merkeze alıyordu.

Netflix'in paylaştığı fragman, yeni uyarlamanın Nicholls'ın 2009'da yayımlandığında çok satanlar listesine giren romanına sıkı sıkıya bağlı kaldığını gösteriyor.
 


8 Şubat'ta gösterime girecek 14 bölümlük dizide, Dexter'ın eşi Sylvie rolünde Eleanor Tomlinson ve Helen Cope rolünde Joely Richardson yer alıyor.

57 yaşındaki Nicholls, dizinin oyuncu seçimlerini Entertainment Weekly'ye anlatmış ve "Çok sayıda harika oyuncu gördük. Sanki arıyormuşuz da kimseyi bulamıyormuşuz gibi değildi. Gerçek yetenekler bulduk" demişti:

Ambika'yı olağanüstü olduğunu düşündüğüm This Is Going to Hurt'te izlemiştim ve onda Emma'ya özgü bir kalite, dikkat ve bilgelik vardı. Leo'yu ise hiçbir yerde görmemiştim. Yine de birlikte nasıl çalıştıklarını görmek için oyuncuları eşleştirmeye başladığımızda, sonuç büyüleyiciydi. Birlikte çok iyiydiler, çok eğlenceli ve komiktiler ve birbirleriyle çok uyumluydular. Ve o anda hepimiz hissettik ki bu Em ve Dex.

Anne Hathaway ve Jim Sturgess'ın rol aldığı 2011 yapımı film versiyonunun senaryosunu Nicholls kaleme almıştı.

Film uyarlamasında Amerikalı oyuncu Hathaway'in Yorkshire doğumlu Emma Morley'yi canlandırması tepki çekmişti. 

Hathaway de çekimler boyunca Yorkshire aksanının kendisini zorlandığını itiraf etmişti.


Independent Türkçe, Daily Mail, Entertainment Weekly

DAHA FAZLA HABER OKU