The Walking Dead'in ilk bölümündeki zombi kız, aslında dizi için büyük önem taşıyor

Dizide pijamaları ve elindeki oyuncak ayısıyla dikkat çeken zombi kız, çizgi romanda yer almıyor

İlk kez 31 Ekim 2010'da izleyiciyle buluşan dizi, 11 sezon sürmüştü (AMC)

Frank Darabont, The Walking Dead'i Rob Kirkman'ın çizgi romanından ekranlara uyarladığında bazı farklılıklar olması kaçınılmazdı. 

Sophia'nın hiçbir zaman bir zombiye dönüşmemesi ve çizgi roman boyunca hayatta kalması, Rick'in elinin hiçbir zaman kesilmemesi ve Daryl Dixon'ın çizgi romanlarda hiç var olmaması bu farklılıklardan bazılarıydı. 

Zombi kız Summer pilot bölüme neden eklendi?

Bu değişiklikler şaşırtıcı olsa da ilk sezondaki zombi kızın ortaya çıkması da son derece şaşırtıcı bir olaydı çünkü kıyametin ne kadar beklenmedik ve gerçekçi olduğunu hissettirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İzleyicilerin The Walking Dead evreninde görmeye alışık olmadığı çocuk zombiler, yetişkinleri bu durumda görmeye alışkın seyriciler için son derece şok edici olmuştu.

Ancak birinci sezonun pilot bölümündeki zombi kız Summer'ın orada olmak için çok iyi bir nedeni vardı. Zombi kız Summer, dizinin geri kalanının tonunu belirlemek için ilk sezondaki pilot bölüme eklenmişti. 

Dizide görülen ilk zombi

Summer, The Walking Dead'de izleyicilerin gördüğü ilk zombiydi ve bu büyük bir etki yaratarak yaşları ne olursa olsun bu dünyada kimsenin güvende olmadığının farkına varılmasını sağladı.

Summer'ın ortaya çıkışı The Walking Dead'i daha en başından son derece karanlık hale getirdi çünkü hâlâ pijamalarını giyiyor ve oyuncak ayısını tutuyordu.

Dizinin ilk zombisinin küçük bir kız çocuğu olması, izleyicileri gelecekteki acımasız ve karanlık olaylara hazırlıyordu. 

Rick Grimes'ın, onu yemeye çalışan küçük kızı başından vurmasını izlemek, pilot bölümü daha da yürek parçalayıcı hale getirmişti. 

Kısacık sahnesiyle izleyicileri olacaklara hazırladı

Kısacık bir sahnesi olmasına rağmen Summer, izleyicilere bunun tamamen yeni, yıkıcı bir hikaye olduğunu söylerken onları The Walking Dead'de olacaklara hazırlıyordu.

Küçük bir kızın darmadağınık haliyle Rick'e doğru koşmasıyla, The Walking Dead'in daha en başından karanlık olması kaçınılmazdı.

100. bölümde de ortaya çıkmıştı

The Walking Dead'in yapımcıları, dizinin 8. sezon prömiyeri olan 100. bölümde, ilk zombi Summer'ı geri getirmişti. 2010'da Addy Miller 'ın canlandırdığı Summer, 99 bölüm sonra yeniden etrafta dolaşan bir zombi olarak izleyicilerin karşısına çıkmıştı. Thw Walking Dead'in pilot bölümüne yaptığı bu gönderme çok konuşulmuştu.


Independent Türkçe, ScreenRant, DigitalSpy

DAHA FAZLA HABER OKU