Tecavüz hükümlüsü Harvey Weinstein, hastaneye kaldırıldı

Weinstein, tecavüz suçundan aldığı cezayı New York temyiz mahkemesinin bozmasının ardından New York'un kuzeyindeki hapishaneden Manhattan'daki bir hapishaneye nakledildi

Harvey Weinstein, 24 Şubat 2020'de New York'ta görülen tecavüz davasında jüri müzakereleri devam ederken Manhattan'daki bir adliyeye geliyor. Weinstein, 1 Mayıs 2024 çarşamba günü New York'ta mahkemeye çıkacak (AP)

Harvey Weinstein'ın avukatı, cinsel suçlardan hüküm giyen ünlü film stüdyosu patronu ABD'nin New York şehrindeki hastaneye kaldırıldığını bildirdi. 

Weinstein'ın temyiz avukatı Arthur Aidala, cumartesi günü Associated Press'e yaptığı açıklamada Weinstein'ın New York'un kuzeyindeki bir hapishaneden Manhattan'daki hapishaneye nakledildikten sonra şehirdeki Bellevue Hastanesi'ne sevk edildiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aidala, "Onu muayene ettiler ve Bellevue'ye gönderdiler. Fiziksel olarak çok fazla yardıma ihtiyacı var gibi görünüyor. Bir sürü sorunu var. Her türlü test yapılıyor. Sağlık açısından felaket durumda" dedi.

Bu haber, New York temyiz mahkemesinin Weinstein'ın tecavüz suçundan aldığı cezayı bozmasından sadece birkaç gün sonra geldi. Mahkeme duruşma hakiminin, savcıların söz konusu suçlamalarla ilgili olmayan tanıkları çağırmasına izin vererek "korkunç hatalar" yaptığını tespit etmişti. 

Weinstein, 23 yıllık hapis cezasının bozulmasının ardından cuma günü öğleden sonra Syracuse'dan yaklaşık 56 kilometre uzaklıkta bulunan Mohawk Cezaevi'nden Rikers Adası'na nakledilmişti. 

72 yaşındaki Weinstein, Los Angeles'ta 2022'de tecavüz suçundan aldığı mahkumiyet nedeniyle tutuklu kalmaya devam edecek.
 

Harvey Weinstein
2020'de Manhattan Ceza Mahkemesi'ne girerken görüntülenen Harvey Weinstein, halen Kaliforniya'da 16 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya (AFP)


Aidala'nın özellikle hangi sağlık sorunlarından bahsettiği belli değil. AP'ye verdiği röportajda Weinstein'ın rahatsızlıklarının zihinsel değil fiziksel olduğunu söyleyen Aidala, müvekkilinin "cin gibi" olduğunu da sözlerine ekledi.

Weinstein'ın avukatları daha önce müvekkilinin uyku apnesi, kalp sorunları, diyabet ve göz problemlerinden muzdarip olduğunu belirtmişti. 

Aidala, "Ona iyi davranılmadı. Ona bir yudum su bile vermeyi reddettiler, yemek ve tuvalet molası vermediler" dedi.

O 72 yaşında hasta bir adam.

Avukatına göre Weinstein, Rikers'a geri dönmeden önce Bellevue'deki doktorlar tarafından testlerden geçirilecek. 

Ünlü film stüdyosu patronu, çarşamba günü Manhattan Ceza Mahkemesi'ne çıkarılması planlanıyor.

Weinstein'ın eyalette yeniden yargılanıp yargılanmayacağı belli değil. Manhattan Eyalet Başsavcılığı Ofisi'nden bir sözcü, The Independent'a yaptığı açıklamada, "Bu davanın yeniden görülmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız ve cinsel saldırı mağdurlarına bağlılığımızı sürdüreceğiz" dedi. 


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU