Rick'i öldür, Shane'i kurtar: Yeni oyunla The Walking Dead yeniden yazılıyor

AMC'nin 11 sezon süren zombi dizisi The Walking Dead'deki olayları değiştirmek çok yakında mümkün olacak

The Walking Dead'de Shane'i Jon Bernthal, Rick'iyse Andrew Lincoln canlandırmıştı (AMC)

The Walking Dead: Destinies, dizinin yeni spinoff'larından biri gibi görünse de aslında tamamen farklı bir şey: Dizideki olayları değiştirebildiğiniz bir video oyunu.

GameMill Entertainment ve AMC, The Walking Dead: Destinies adlı yeni oyunu duyurdu. Video oyunu sayesinde, artık The Walking Dead evreninde yaşanmamış olayların gerçekleştiğini görmek de mümkün olacak. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oyun, dizinin ilk 4 sezonundaki hikayeleri kapsıyor ve oyuncunun yıllar önce hem televizyon hem de çizgi romanda gördüğü olayların yönünü değiştiren seçimler yapmasına olanak tanıyor. 

The Walking Dead: Destinies, "Ya Shane Rick'i öldürseydi de tersi olmasaydı" sorusunun cevaplarını sunuyor. Oyun sadece Rick ve Shane'in değil dizinin Michonne, Carol ve Daryl gibi önemli karakterlerinin hayatlarının gidişatının da değiştirilmesine izin veriyor.

Oyunun tam olarak nasıl işleyeceği, farklı hikayeleri keşfetmek için geri dönmenin mümkün olup olmadığına dair detaylar henüz açıklanmadı. 

Oyun, dizide de olduğu gibi Rick Grimes'ın Atlanta'daki terk edilmiş bir hastanede uyanmasıyla başlayacak. Çiftlik, hapishane ve Woodbury gibi tanıdık yerlerin hepsi oyunda da bulunuyor. 

Aksiyon tabanlı hikaye oyununun ne zaman piyasaya çıkacağına dair henüz bir tarih duyurulmadı. GameMill Entertainment ve AMC'nin ortak açıklamasına göre The Walking Dead: Destinies, PC, PlayStation, Xbox ve Nintendo Switch için geliştiriliyor.

GameMill Entertainment, sadece lisanslı oyunların yapımcısı olan küçük bir stüdyo. Stüdyonun 6 Nickelodeon, bir Frozen, bir Cobra Kai ve son olarak Zombieland: Double Tap - Road Trip oyunu bulunuyor. 


Independent Türkçe, Forbes, Gizmodo
 

DAHA FAZLA HABER OKU