Ünlü oyuncu, Keanu Reeves'in yıldız olacağını 1988 yapımı filmde anlamış

7 dalda Oscar'a aday gösterilmiş, üçünü kazanmıştı

Pierre Choderlos de Laclos'un 1782 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan dönem draması, mütevazı bir gişe başarısı elde etse de eleştirmenlerce övülmüştü (Warner Bros)

Ünlü oyuncu Michelle Pfeiffer, meğer genç ve tanınmayan Keanu Reeves'in yıldız olacağını yıllar öncesinden tahmin etmiş.

Bu açıklama, yönetmen Stephen Frears'ın Hollywood Reporter'ın It Happened in Hollywood adlı podcast'ine konuk olarak 1988 yapımı filmi Tehlikeli İlişkiler'in (Dangerous Liaisons) yapım sürecden bahsetmesiyle geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmde Glenn Close ve John Malkovich, Fransız Devrimi öncesi Paris'inde çevrelerindeki insanları seks ve aldatma yoluyla manipüle eden işbirlikçi aristokratları canlandırıyordu. İkilinin kurbanları arasında Pfeiffer ve Uma Thurman tarafından canlandırılan karakterler de bulunuyordu.

O zamanlar 23 yaşında olan Reeves, Close'un canlandırdığı Markiz de Merteuil'ün dikkatini çeken ve Thurman'ın canlandırdığı saf kıza aşık olan, sonra da onun onuru için Malkovich'in canlandırdığı Valmont'la düello yapan yakışıklı müzisyen Le Chevalier Danceny rolündeydi.

Podcast'te konuşan Frears, Bill ve Ted'in Maceraları'nın (Bill & Ted's Excellent Adventure) Tehlikeli İlişkiler'den sadece birkaç ay sonra gösterime girdiğini ve Reeves'i bir gecede büyük bir film yıldızına dönüştürdüğünü hatırlattı.

"Aradığım kişi o"

"Ama filmi çektiğinde henüz çıkış yapmamıştı" diyen Frears şöyle ekledi: 

Rol için pek çok genç oyuncu gördüm ve 'Onu beğendim' dedim. Senarist Christopher Hampton delirdiğimi düşündü. Ama ben, 'Hayır, hayır, aradığım kişi o' dedim.

82 yaşındaki yönetmen, "Gördüklerimin en iyisi oydu" diye devam etti: 

Sonuçta bir şeylere inanmak zorundasınız. Ve o her şeyi inandırıcı hale getirdi. Glenn'in onunla yatmak isteyeceğini ve insanların ona aşık olacağını görebiliyordunuz. Çok tatlı bir çocuktu.

Reeves çekim için Paris'e geldiğinde "hiçbir şeyin farkında değil" gibi görünüyordu. Ancak onunla biraz zaman geçirdikten sonra Yaralı Yüz'ün (Scarface) 65 yaşındaki yıldızı Pfeiffer, Frears'a Reeves'in kaderinde "büyük bir yıldız" olmanın yazdığını söyledi.

"Setteki kızlar ondan etkilendi"

Frears, "Setteki kızların hepsi ondan çok etkilendi" diyor.

Tehlikeli İlişkiler 7 dalda Oscar'a aday gösterilmiş ve kostüm tasarımı, sanat yönetimi ve uyarlama senaryo dallarında üç ödül kazanmıştı.

1980'lerin sonuna doğru Reeves, Lori Loughlin'le başrollerini paylaştığı komedi The Night Before, The Prince of Pennsylvania ve Permanent Record da dahil olmak üzere genç izleyicilere yönelik çeşitli dramalarda rol almıştı.  

Marisa Silver'ın yönettiği Permanent Record eleştirmenlerden hem iyi hem de kötü yorumlar alsa da Variety, Reeves'in "drama ilerledikçe güzel bir şekilde açılan" performansından övgüyle bahsetmişti.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU