Keanu Reeves, John Wick 4'te "kesin olarak öldürülmek" istemiş

Serinin yapımcısı, ünlü aktörün isteğinin gerekçesini açıkladı

John Wick 4, 432 milyon dolardan fazla hasılat yaparak serinin gişede en çok kazandıran filmi olmuştu (Lionsgate)

John Wick serisinin yapımcısı Basil Iwanyk, serinin baş karakterinin ölmesini Keanu Reeves'in istediğini açıkladı.

Serinin son filminde John'un Yüksek Şura'ya karşı verdiği savaş, Bill Skarsgård'ın canlandırdığı Marquis de Gramont'la yaptığı düelloda özgürlüğünü kazanmasıyla sona ermişti.

Sonunda huzura kavuşan John, yaralarına yenik düşerek ölüyor ve karısının yanına gömülüyordu.

Çok ağır gelmiş

Collider'a konuşan Iwanyk, Reeves'in 4. filmin finalinde John'un ölmesini istediğini çünkü karakteri canlandırmanın kendisine çok ağır geldiğini açıkladı. 

Yapımcı, Reeves'in serideki rolünün sona ermesini istediğini ancak geri dönmeye karar vermesi ihtimaline karşı pazarlık yaptığını da açıkladı.

İkinci, üçüncü ve 4. filmden sonra, bu filmleri yapmak çok yorucu. Keanu'yu fiziksel ve duygusal olarak mahvediyor. Sonunda, 'Bunu bir daha yapamam' diyor ve biz de ona katılıyoruz. Adam adeta kendi kabuğuna çekilmiş çünkü her şeyi göze almış. 'Bu filmin sonunda kesin olarak öldürülmek istiyorum' diyordu. Biz de 'Yüzde 10'luk küçük bir açıklık bırakırız' dedik.

John Wick 4'ün sonu, Reeves'in role dönmek istemesi halinde bir devam filmine kısmen açık kapı bırakıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

John görünüşte karısının yanına gömülmüş olsa da Winston ve Bowery King arasındaki diyalog John'un hâlâ hayatta olabileceğini gösteriyor.

Bu da John'un devam filmlerinde görünmeye devam edebileceği ya da Ballerina'daki gibi spinoff'larda konuk oyuncu olarak yer alabileceği anlamına geliyor.

John Wick 5, Lionsgate tarafından geliştirme aşamasında olsa da hikayesi, Reeves ve yönetmen Chad Stahelski'nin geri dönüp dönmeyeceği hakkında kesin bir güncelleme yapılmadı. 

Hâlâ umut var

Reeves, John'un sonsuza dek ölmesini istemiş olsa da Stahelski, devam filminin hikayeyi nereye götüreceğine dair güçlü fikirleri olması halinde oyuncunun John Wick 5 için geri dönebileceğini söylüyor.

Bu da Reeves'in gelecekte geri dönebileceği anlamına geliyor. 


Independent Türkçe, Collider, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU