Netflix CEO'sundan ünlü yönetmenin Squid Game'i yeniden çekeceği söylentilerine yanıt

David Fincher'ın uyarlama üzerinde çalıştığı iddia edilmişti

Rekortmen Güney Kore dizisinin realite şov spinoff'u Squid Game: The Challenge da ikinci sezon onayını almıştı (Netflix)

Netflix CEO'su Ted Sarandos, Squid Game'in David Fincher'ın yönetmenliğinde ABD'de yeniden çekileceğine dair söylentileri ele aldı.

Güney Kore dizisi, yayın devi için büyük bir başarıya dönüşmesinden iki yıl sonra, merakla beklenen ikinci sezonuyla geri dönecek. 

Squid Game'in ABD versiyonu mu geliyor?

Ancak Netflix'in, ana dizinin ABD versiyonuyla seriyi daha da genişletmeyi planladığına dair söylentiler var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Netflix'in Kore içeriği üretme konusundaki kararlılığını pekiştirmek üzere Güney Kore'ye yaptığı son ziyarette Sarandos'a Fincher'ın Squid Game'in ABD versiyonu üzerinde çalıştığı yönündeki söylentiler soruldu. 

Korea JoongAng Daily'nin haberine göre Sarandos, Squid Game ikinci sezon prömiyeri öncesindeki turunu takip eden basın mensuplarına, bunun "sadece bir söylenti" olduğunu söyledi ve ek bilgi vermedi.

Squid Game'in ilk sezonu, 456 kişinin yarışmayı ve nakit para ödülünü kazanmak için mücadele etmesiyle başlamış ve kumar sorunu olan boşanmış bir şoför olan Gi-hun'un galip gelmesiyle sonuçlanmıştı.

Eleştirmenler "gereksiz" diyor

Katılımcılar önce oyunu oynamanın hayatlarını riske atmak anlamına geldiğinin farkında değildi. Sonra kaybetmenin ölümle aynı anlama geldiği anlaşıldı.

Squid Game'in merakla beklenen ikinci sezonunda, Gi-hun yarışmanın ardındaki VIP'lerden ve operasyonu yürüten kişilerden intikam almaya çalışırken bir yandan da tekrar kazanma umuduyla sonraki oyuna katılacak. 

Özellikle Squid Game'in ilk sezonunun yürekleri ağza getiren bir finalle sona ermesinin ardından diziye açık bir ilgi var. 

Eleştirmenlere göre ana dizi halen devam ettiği için Netflix'in bir Amerikan uyarlaması çekmesi için neden yok. 

İki dizi "rakip" mi olacak? 

İki dizinin aynı anda var olması, onları karşı karşıya getirirken bir yandan da birbirinin rakibi yapar.

Sarandos'un bu konudaki net duruşuna rağmen Squid Game'in yeniden çekiminin eninde sonunda gerçekleşme olasılığı hâlâ var. Ancak bunun ilk dizi tamamlandıktan bir süre sonra yapılmasının en mantıklısı olduğu görüşü paylaşılıyor.

Squid Game, halen Netflix'te izlenebilir.


Independent Türkçe, ScreenRant, Korea JoongAng Daily

DAHA FAZLA HABER OKU