Squid Game'deki para ödülünün ardındaki karanlık gerçek

Rekortmen Güney Kore dizisindeki para ödülü, her oyuncunun elenmesiyle artıyor gibi görünüyor

Eylül 2021'de gösterime girmesinin ardından Squid Game, ilk 4 haftada 142 milyon üye hanenin seyretmesiyle, Netflix'te en çok izlenen dizi rekorunu kırmıştı (Netflix)

Netflix'in rekortmen dizisi Squid Game'de para ödülü her elemede artıyor gibi görünse de ikramiyenin aslında karanlık bir nedeni var. 

Popüler dizi, sosyoekonomik bölünmelere ve zenginlerin yoksulları sömürmesine odaklanmış, 2021'de Netflix'te gösterime girer girmez milyonları ekrana bağlamıştı.

Yarışmacı sayısı azaldıkça ödül artıyor

Güney Kore yapımı dizide, yüzlerce çaresiz ve borçlu insan, büyük bir ödülden pay almak için ölümcül oyunlarda yarışıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Para ödülünün hayatlarını değiştirmesini uman yarışmacılar, oyunlarda kaybetmenin ölümcül olduğunun farkında değil. Dizideki her oyun bir çocuk oyunundan esinleniyor ve her biri kaybedenleri ölüme gönderiyor. 

Oyunlar oynanıp yarışmacı sayısı azaldıkça, para ödülü hakkında daha fazla bilgi ortaya çıkıyor. Her oyuncunun hayatı 100 milyon won değerinde ve toplam 456 oyuncunun kazancı 45,6 milyar won'a eşit.

456 numaralı oyuncu Seong Gi-hun, yarışmayı kazanıyor ve 38 milyon dolara eşit para ödülünü evine götürüyor.

Manipülasyon aracı

Para ödülü, yarışmacıların oyunlara devam etmeleri için cazip bir teşvik görevi görmesine rağmen, gizli bir amacı da var. 

Rakiplerini eleyerek miktarı büyütebileceklerini düşünen yarışmacılar, birbirlerini öldürmeye teşvik ediliyor. Netflix'in rekorlar kıran dizisindeki büyük ikramiyenin gerçek amacı da bu.

Para, Squid Game'deki oyunları daha heyecanlı hale getirmek için kullanılan bir manipülasyon. Ölümcül oyunun ardındakiler, yarışmacılara birbirlerini eleyerek miktarı büyütebilecekleri fikrini verse de sayı aslında değişmiyor. 

Oyunun arkasındaki gizemli kişiler, yarışmacıları kızdırmak ve birbirine karşı düşmanlaştırmak için kasıtlı olarak yetersiz yiyecek veriyor. Oyuncuların diğerlerini eleyerek kazançlarını artırabileceklerini düşünmelerini sağlayarak, daha fazla kaos yaratıyor ve acımasız katılımcıları rakiplerini öldürmeye teşvik ediyor.

Yeni sezon 2024'te

Squid Game'in ikinci sezonunun 2024'te gösterime girmesi bekleniyor.

Diziden uyarlanan Squid Game: The Challenge adlı realite şov tepki çekse de yayın platformunun en çok izlenenlerinden biri olmaya devam ediyor.

Netflix'in kurgusal olmayan dizilerden sorumlu başkan yardımcısı Brandon Riegg, rekortmen Güney Kore dizisinin realite şov spinoff'unun ikinci sezon onayını aldığını açıklamıştı.
 

Independent Türkçe, ScreenRant, Daily Mail
 

DAHA FAZLA HABER OKU