Yeni Marvel filmi yıkıcı ve acımasız yorumlar aldı: "Yeni bir dip noktası"

"Çernobil düzeyinde gerçek bir felaket"

80 milyon dolarlık bütçeyle çekilen film, Türkiye'de 16 Şubat'ta gösterime girecek (Sony)

Bir süper kahraman filminin başının dertte olduğunu, hayran sitelerinden gelen ilk tepkiler bile sert olduğunda anlayabilirsiniz.

Marvel ve Sony'nin yeni filmi Madame Web için ilk yorumlar yapıldı ve Örümcek Adam (Spider-Man) spinoff'una gelen eleştiriler son derece yıkıcı.

Yorumlar hayal kırıklığı yarattı

Film, paramedik olarak çalışırken gelecekte yaşanacakları görmeye başlayan Cassandra Webb'in, süper kahramanlara evrilecek üç genç kadını tehlikelerden korumaya çalışmasını merkeze alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yönetmen S.J. Clarkson'ın imzasını taşıyan ve Grinin Elli Tonu'yla (Fifty Shades of Grey) tanınan Dakota Johnson'ın psişik yetenekleri olan New Yorklu sağlık görevlisini canlandırdığı Madame Web'in senaryosu Clarkson, Matt Sazama, Burk Sharpless ve Claire Parker'a ait.

Johnson, her ne kadar kötü eleştirilerden nasibini almasa da filmle ilgili yorumlar gerçekten hayal kırıklığı yaratıyor.

Sony çatısı altında yer alan Madame Web, The Marvels'ın sadece 206 milyon dolar kazanarak tüm zamanların en düşük hasılatlı Marvel Sinematik Evreni filmi olmasından sadece iki ay sonra gösterime giriyor.

The Marvels'tan bile kötü olabilir

Madame Web için yapılan yorumlar bir gösterge niteliğindeyse filmin, Disney'in Marvel Stüdyosu'ndan çıkan The Marvels'tan bile daha düşük bir açılış yapması beklenebilir.
 


Madame Web'in dünya prömiyeri önceki gece yapıldı, eleştiri ambargosu dün sabah sona erdi ve film bugün ABD'de gösterime girdi.

Hollywood Reporter, hakkında "hayal gücünden yoksun" dediği filmi "Mekanik bir senaryo tarafından yönlendirilen yapmacık bir çaba..." diye tanımladı.

"Aciz bir fiyasko"

Daily Beast, film için son derece ağır sözler kullandı:

Yetkin bir ton ya da tutarlı bir aksiyon sekansı oluşturmaya çalışırken talihsizce daireler çizen eziyetli bir destan. Kahramanı ne kadar süper güçlere sahip olursa olsun, her yanlış adımını görmekten aciz bir fiyasko...

Daily Beast'in eleştirisi şöyle devam ediyor:

Berbat bir malzeme ve aynı derecede berbat bir yönetimle sıkışmış yetenekli kadın ve erkeklerin kötü diyaloglarıyla dolu... Sony'nin Örümcek Adam Evreni artık tamamen cansız ve yeniden canlandırılmaya ihtiyacı yok.

"Çernobil düzeyinde gerçek bir felaket"

Müzik, popüler kültür ve politikaya odaklanan köklü Amerikan dergisi Rolling Stone ise acımasız eleştirisinde şu ifadeleri kullandı:

Madame Web, başarısız tanıtım kampanyasının düşündürdüğü kadar kötü değil. Aslında çok daha kötü. İlerledikçe katlanarak daha radyoaktif hale gelen Çernobil düzeyinde gerçek bir felaket. Marvel'ın içerik çiftliğinin tozlu köşelerinden birine yapılan bu dolambaçlı yolculuk baştan sona bir çıkmaz sokak. Tek bir karar bile mantıklı görünmüyor. Tek bir performans bile malzemeyle uyumlu değil.

"Yeni bir dip noktası"

UPI, film için "Süper kahraman fiyaskoları için yeni bir dip noktası" yorumunu yaparken Collider ekledi:

Madame Web'in senaryosu, genç kızların birbirleriyle şakalaşmalarını ya da başka herhangi bir olumlu insani duyguyu taklit etmekte zorlanıyor. Geçmişteki çizgi roman filmlerinin soluk bir taklidi.

"Birileri bunu onaylamış"

USA Today, Madame Web'i kısaca "Morbius'tan beri en kötü süper kahraman filmi" diye nitelendirirken 3C Films'in eleştirisinde, "utanç verici bir karmaşa" ifadesi yer aldı:

Yetenekli yıldızlar muhtemelen şimdiye kadar izlediğim en kötü çizgi roman filminde harcanmış. İğrenç diyaloglar, tuhaf kurgu ve gülünç bir yapıyla dolu. Orada şaşkın şaşkın oturdum, birileri bunu sahne sahne onaylamış.

"Ucuz bir taklit"

ScreenRant ise filmle ilgili "Sony'nin yeni Örümcek Adam Evreni filmi Korkunç, ucuz bir taklit" ifadelerini kullanarak ekledi:

Berbat senaryosu ve yıldızlarla dolu oyuncu kadrosunda zerre kadar çekicilik barındırmayan Madam Web, bir Örümcek Adam filmi taklidinden biraz daha fazlası.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU