Ünlü oyun geliştiricisinden gişeyi sarsan bilimkurguya övgü

"İşte bu etkileyici"

Yeni İmparatorluk, eleştiri derleme sitesi Rotten Romatoes'daki 229 yoruma göre 100 üzerinden 54 puan alabildi (Warner Bros)

Başarılı video oyunu geliştiricisi Hideo Kojima, Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk (Godzilla x Kong: The New Empire) hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

Yönetmen koltuğunda Adam Wingard'ın oturduğu yeni bilimkurgu; Godzilla, King Kong ve diğer canavar karakterleri içeren MonsterVerse sinematik evreninin son filmi.

Eleştirmenlerin kötü yorumları ters tepti

Yeni İmparatorluk'ta Kong ve Godzilla, ölümcül yeni bir tehlikeye karşı savaşmak için bir kez daha güçlerini birleştiriyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk, eleştirmenler tarafından yerden yere vurulmasına rağmen gösterime girdiği ilk hafta sonunda sadece Kuzey Amerika'da 80 milyon dolar hasılat elde etti. 

Filmin hasılatı, gösterimde kaldığı süre boyunca 500 milyon doları aşmayı başardı.

Aksiyon dolu bilimkurgu, küresel gişede 519 milyon dolar kazanarak 2024'te şu ana kadar en çok hasılat yapan ikinci film oldu.

Yeni İmparatorluk, ticari olarak etkileyici bir başarı elde ederken, Death Stranding ve Metal Gear Solid gibi popüler oyunları geliştiren Kojima, kişisel Twitter hesabı üzerinden filmle ilgili düşüncelerini paylaştı.

Aksiyon ve dramaya övgü

Kaiju filmleriyle (genellikle kalabalık şehirleri hedef alan güçlü ve tehlikeli canavarların işlendiği film türü) ilgili kendi çocukluk deneyimlerine değinen Kojima, Yeni İmparatorluk'un Godzilla ve Kong arasında tomurcuklanan bağı başarıyla yansıttığının altını çizdi. 
 


Kojima ayrıca, filme adını veren canavarlar arasındaki aksiyon dolu sahnelerle dramayı da övdü. Kojima, Godzilla'nın köklerinin Japonya'nın meşhur stüdyosu Toho'ya dayandığını hatırlattı.

"Gerçek bir canavar filmi"

"Toho'dan ödünç alınan bir şeyi bu kadar ileri götürebiliyorsanız, işte bu etkileyici" diyen 60 yaşındaki Hideo Kojima, sözlerini şöyle sürdürdü:

Pek çok Godzilla filmi, 1954 yapımı Godzilla'nın büyüsünden kurtulamazken, bu film canavar aksiyonunu, canavar savaşlarını, büyümelerini ve dramlarını çok fazla insan dramı olmadan tasvir eden gerçek bir canavar filmi. Yakuza filmlerinde rakiplerin güçlü bir düşman karşısında bir süreliğine güçlerini birleştirmesi tipiktir ancak bu filmdeki dostluk ipuçları çok dokunaklı. Bir anlamda 'çizgiyi aştığı' yalan değil. Tonu, filmin başında diş ağrısı çeken Kong'u izleyerek anlaşılabilir.

Terry Rossio, Simon Barrett ve Jeremy Slater'ın yazdığı Yeni İmparatorluk'un başrollerinde Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Dan Stevens, Kaylee Hottle, Alex Ferns ve Fala Chen yer alıyor. 

Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk, Türkiye'de 5 Nisan'da gösterime girdi.


Independent Türkçe, ScreenRant, FandomWire

DAHA FAZLA HABER OKU