Eğlence sektöründeki Yahudilerden Akademi'ye eleştiri

David Schwimmer, Julianna Margulies ve Josh Gad açık mektubu imzalayan 260'tan fazla Yahudi sanatçı arasında yer aldı

(Reuters)

Eğlence sektörünün, aralarında David Schwimmer, Julianna Margulies ve Josh Gad gibi oyuncuların da yer aldığı 260'tan fazla Yahudi üyesi, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'ni, çeşitlilik sağlama çabalarında Yahudileri yeterince temsil edilmeyen bir grup olarak dışladığı için eleştiren açık mektuba imza attı.

Jew in the City kuruluşunun Yahudi temsilcileri için olan Hollywood Bürosu'nun hazırladığı mektup 9 Ocak Salı günü Akademi'ye gönderildi.

Mektup şöyle başlıyor:

Oyuncular, yönetmenler, yapımcılar, yöneticiler, menajerler, senaristler ve diğer sektör profesyonelleri sıfatlarıyla yazıyoruz. Akademi'nin çeşitliliği ve özgün hikaye anlatımını artırma çabalarını alkışlarken, Yahudileri dışlayan bir kapsayıcılık çabası hem antisemitizmle iç içe hem de onu yanlış anlamakta.

Bu, Yahudi halkını siler ve Yahudilerin beyazlığı, gücünün mitlerini ve Yahudilere karşı ırkçılığın önemli bir sorun olmadığı ya da geçmişte kaldığı fikrini sürdürür.

Mektup, Yahudi halkının sadece bir din değil, etnik bir grup olduğuna dikkat çekerek devam ediyor.

Yahudilerin Sinema Akademisi'nin Temsil ve Kapsayıcılık Standartları'nın dışında bırakılması, tarihi ve genetik kimliklerini geçersiz kılarak korunan bir sınıfa karşı ayrımcılık yapmaktır.

Akademi çeşitlilik standartlarını ilk olarak 2020'de belirlemişti ve kadınlar, LGBTQ bireyler, yeterince temsil edilmeyen farklı ırklar, etnik gruplar, bilişsel ya da fiziksel engelleri olanlar da dahil bir dizi kimliği "yeterince temsil edilmeyen" olarak kabul ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu yıldan itibaren filmler ancak başrol oyuncularından birinin ya da kayda değer bir yardımcı oyuncunun yeterince temsil edilmeyen bir ırk ya da etnik kökene sahip olması halinde En İyi Film kategorisinde yarışmaya hak kazanacak.

Akademi; Asyalı, Hispanik, Siyah, Yerli halklar, Amerikan Yerlisi, Orta Doğulu, Kuzey Afrikalı, Hawai Yerlisi ya da diğer Pasifik Adalı oyuncuların bu kategoriye dahil olduğunu açıklamıştı.

Mektup şöyle devam ediyor:

Yahudilerin 'yeterince temsil edilmeyen' gruplar arasında yer almaması, Yahudilerin filmlerde gereğinden fazla temsil edildiği anlamına gelir ki bu kesinlikle doğru değil.

Holokost'la ilgili olanlar dışında Yahudilerle ilgili çok az film var. Dahası, Yahudi karakterlere yer verildiğinde, bu karakterler genellikle Yahudi olmayanlar tarafından canlandırılıyor ki bu diğer dışlanan gruplarda nadir görülen bir uygulama.

Mektup şu sözlerle sona eriyor:

Eğlence dünyasının, bu tehlikeli zamanlarda izleyicilerde anlayış ve empatiyi artırmak için Yahudilerin bütün ve insani tasvirlerini yaymakla ilgili üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekmekte. Sinema Akademisi yönetiminden, çok uzun süredir göz ardı edilen haklı bir davayı ilerletmek için üzerine düşeni yapmasını istiyoruz.

Diğer önemli imzacılar arasında Ginnifer Goodwin, Tiffany Haddish, Amy Sherman-Palladino, Brett Gelman, Michael Rapaport, Iliza Schlesinger, Nancy Spielberg ve Friends'in ortak yaratıcısı Marta Kauffman yer alıyor.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU