Jaws'ın yıldızı Oscar'daki çeşitlilik kurallarını eleştirdi: "Beni kusturuyor"

Richard Dreyfuss, Laurence Olivier'in makyajla bir siyahı canlandırmasını da savundu

(Reuters)

Richard Dreyfuss, Akademi Ödülleri tarafından uygulanan yeni çeşitlilik ve kapsayıcılık kurallarının kendisini "kusturduğunu" söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oscar'ın yönetim organı Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, filmlerin En İyi Film ödülüne aday olabilmeleri için uymaları gereken yeni bir kurallar dizisini uygulamaya koymaya hazırlanıyor.

Gelecek yıl başlayacak ve 2024 Oscar töreniyle yürürlüğe girecek kurallar, filmlerin "yeterince temsil edilmeyen ırksal veya etnik kökenlerden" belirli bir oranda oyuncu veya ekip üyesine iş vermesi gerektiğini belirtiyor.

PBS'in Firing Line programına verdiği bir röportajda yaklaşan değişiklikler hakkında ne düşündüğü sorulan Dreyfuss şu yanıtı verdi:

Beni kusturuyor.

Jaws oyuncusu sözlerini, "Kimse bana, bir sanatçıya, ahlakın ne olduğuna dair en son, en güncel fikri kabul etmem gerektiğini söylememeli" diye sürdürdü.

Neyi riske atıyoruz? Gerçekten insanların duygularını incitme riskini mi alıyoruz? Bunu yasalaştıramazsınız. Hayatı akışına bırakmak zorundasınız ve üzgünüm ama ülkede bu şekilde tatmin edilmesi gereken bir azınlık ya da çoğunluk olduğunu düşünmüyorum.

Dreyfuss röportajda Laurence Olivier'in Othello'nun 1965 tarihli beyaz perde uyarlamasında siyah birini canlandırmasını da savundu.

Dreyfuss, "Laurence Olivier, Othello'yu oynayan son beyaz aktördü ve bunu 1965'te yaptı" dedi.

Ve bunu siyah makyajla yaptı. Oliver, siyah bir adamı harika oynadı.

Bana hiçbir zaman siyah bir adamı oynama ihtimalim olmayacağı mı söyleniyor? Başka birine Yahudi değilse Venedik Taciri'ni oynamaması gerektiği söyleniyor mu? Delirdik mi? Sanatın sanat olduğunu bilmiyor muyuz?

Dreyfuss şöyle ekledi:

Bu çok küstahça. Bu çok düşüncesizce ve insanları çocuk yerine koymakla aynı.

Aktörün yorumları sosyal medyada tartışmalara yol açarken, pek çok kişi Dreyfuss'un hem Oscar töreniyle ilgili sözlerine hem de siyah makyajla ilgili yorumlarına itiraz etti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU