ABD'de Yahudi ve Müslümanlara yönelik nefret suçları rekor seviyeye ulaştı

Olaylar, saldırılardan nefret içerikli duvar yazılarına kadar çeşitlilik gösteriyor

Polis memurları, New York eyaletindeki Albany şehrinde bulunan İsrail Tapınağı'nın önünde toplandı. 28 yaşındaki şüpheli, Yahudi tapınağının dışında av tüfeğiyle iki el ateş ettiği iddiasıyla gözaltına alındı (AP)

ABD'nin New York eyaletindeki bir sinagogun dışında pompalı tüfekle iki el ateş edildi.

Vermont'ta da kefiye giyen Filistin kökenli bir grup üniversite öğrencisi vuruldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sivil haklar savunucularına göre Hamas ve İsrail arasındaki savaşın patlak vermesinden bu yana antisemitik, İslamofobik ve Arap düşmanı nefret olayları daha önce görülmemiş seviyelere ulaştı.

7 Ekim'le 7 Aralık arasında yaşanan antisemitik olaylar, İftira ve İnkarla Mücadele Birliği'nin (ADL) 1979'da bu rakamları takip etmeye başlamasından beri iki aylık dönemde görülen en yüksek seviyeye ulaşarak 2 bini aştı.

ADL'in CEO'su Jonathan Greenblatt yaptığı açıklamada, "İsrail-Hamas savaşının başladığı 7 Ekim'den bu yana antisemitik korkunç saldırılar durmaksızın devam ediyor ve hiçbir azalma belirtisi de göstermiyor" dedi.

Kanalizasyonun kapağı açıldı ve ülkenin dört bir yanındaki Yahudi toplulukları nefretle boğuluyor. Kamu görevlileri ve üniversite yöneticileri, daha fazla şiddetin yaşanmasını önlemek amacıyla harareti azaltmalı ve bu davranışın kabul edilemez olduğunu göstermek için net adımlar atmalı.

Veriler arasında 40 fiziksel saldırı olayı, 337 vandallık eylemi, 749 yazılı veya sözlü taciz vakası ve ADL'nin geniş antisemitizm tanımına uyan, "Yahudi düşmanı söylemler, İsrail devletine karşı terörizme destek ifadeleri ve/veya Siyonizm karşıtlığı" içeren 905 eylem yer alıyor.

Müslüman liderler de nefret olaylarında korkutucu bir artış olduğuna dair uyarıda bulundu.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), 7 Ekim'den bu yana 2 bin 171 yardım talebi ve önyargı ihbarını takibe aldı.

CAIR Araştırma ve Savunma Direktörü Corey Saylor, CNN'e, "Burlington'dan Şikago'ya ve başka yerlere kadar, masum Amerikalılar bu bağnazlık dalgasının sonuçlarına katlanıyor" dedi.

Ulusumuz yabancı ülkelerdeki şiddeti durdurana ve yurtiçindeki bağnazlığı reddedene kadar, hem İslamofobinin hem de Filistin karşıtı ırkçılığın kontrolden çıkmaya devam edeceğinden korkuyoruz.

Federal yetkililer de ülke içindeki gergin durum hakkında uyarıyor.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı sözcüsü geçen ay The Independent'a, "ABD yükselen tehdit ortamında kalmaya devam ediyor ve son olaylar bunu güçlendiriyor" demişti.

İsrail-Hamas çatışması devam ederken, Yahudi, Müslüman ve Arap toplumları ve kurumlarına yönelik tehdit raporlarında artış gördük. Bir dizi şiddet ideolojisiyle motive olan tek başına hareket eden saldırganlar en olası tehdidi oluşturuyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU