Beyaz Saray'da çalışan Müslümanlar rahatsız: "İlk kez bir suskunluk kültürü oluştu"

"Kökenlerim ve insanların ölmesini umursamam nedeniyle sabıka kaydım ince bir ip üstünde"

ABD Başkanı'nın resmi konutu olan Beyaz Saray 1800'de inşa edilmişti (Rueters)

Gazze'ye yönelik saldırılar ve ABD'nin İsrail'e verdiği koşulsuz desteğin ardından Joe Biden yönetimindeki Müslümanların endişeli olduğu iddia edildi.

HuffPost'ta yer alan habere göre, Biden yönetimindeki Müslümanların önemli bir bölümü İsrail'in Gazze operasyonuna yönelik karşıt görüş bildirmeleri durumunda misillemelerin hedefi olacaklarına dair kaygı duyuyor.

Biden yönetiminde, birçoğu ulusal güvenlik konularıyla ilgilenen kişilere dayandırılan haberde, Beyaz Saray'a bağlı olarak çalışan kurumlardaki rahatsızlığın arttığı öne sürüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

HuffPost'a konuşan bir kaynak, "Yönetimde ilk kez bir sessizlik kültürü oluştu. Düşüncelerinizin denetlendiği ve anti-Amerikan veya anti-semitik olarak görülmekten korktuğunu 11 Eylül sonrasındaki sürece benziyor" ifadelerini kullandı.

Kariyer memuru olarak görev yapan bir diğer kaynaksa, "Artık Amerika'da benim için bir yer yokmuş gibi hissediyorum. Kökenlerim ve  insanların ölmesini umursamam nedeniyle sabıka kaydım ince bir ip üstünde" diye konuştu.

Biden yönetiminde görevli bir diğer kaynak yaptığı açıklamada, ABD'nin politikalarına yön veren en merkezdeki ekibin etnik ve dini açıdan çok çeşitli insanlardan oluşmadığına, bu durumun da seçeneksizlik yarattığına dikkat çekti.

Kaynak, "Bu durum masum Filistinlilerin hayatlarını canavarca önemsememeyi tamamen açıklıyor mu? Hayır ama tüm bunların birbiriyle bağlantısız olduğunu düşünmek zor" dedi.

Bir diğer ABD'li yetkiliyse, "Filistinli çocukların ölümünden sorumlu tutulursak bu ABD için kötü olur" diyebilmek için günler boyunca cesaretini toplamaya çalıştığını aktardı.

10 yıldan uzun süredir dış politikayla ilgili konularda kariyer bürokratı olarak görev yapan bir başka yetkiliyse, özellikle genç çalışanlar arasında bir "otosansür" kültürü oluştuğunu ve bu kişilerin Ukrayna hakkındaki insan hakları temalı kampanyayla, Gazze'ye yönelik operasyonlara ilişkin yürütülen politikalar arasındaki farktan dolayı "şokta" olduğunu söyledi.


Independent Türkçe, HuffPost, RT

DAHA FAZLA HABER OKU