Sert eleştiriler alan video oyunu uyarlaması gişede fırtınalar estiriyor

Yeni korku filmi gösterime girdiği hafta sonunda 130 milyon dolar hasılat yaptı

Yönetmenliği Emma Tammi'nin üstlendiği filmde Hutcherson'ın yanı sıra Piper Rubio ve Elizabeth Lail de rol alıyor (Universal/Blumhouse)

Video oyunu uyarlaması Freddy'nin Pizza Dükkanı'nda Beş Gece (Five Nights At Freddy's) gösterime girdiği hafta sonu çok sert eleştiriler aldı.

Eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 148 yorum sonunda 100 üzerinden sadece 28 puan alabilen film, gişedeyse tam anlamıyla sürpriz bir başarıya imza attı.

Üç günde 130 milyon dolar kazandı

Freddy Fazbear's Pizzeria adlı pizzacıda gece vardiyasında çalışan bir güvenlik görevlisinin yaşadıklarını konu alan korku filmi, açılış hafta sonunda dünya çapında 130 milyon dolar hasılat elde etmeyi başardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eleştirmenler Freddy'nin Pizza Dükkanı'nda Beş Gece'yi "büyük bir başarısızlık" olarak değerlendirirken, izleyiciler Rotten Tomatoes'da korku filmine yüzde 89 gibi yüksek bir puan verdi. 

Josh Hutcherson'ın başrolde yer aldığı Freddy'nin Pizza Dükkanı'nda Beş Gece, ilk oyunu 2014'te piyasaya sürülen aynı adlı seriye dayanıyor.

Eleştirmenler, video oyunlarının başarısına rağmen uyarlamanın olay örgüsünü "dolambaçlı" diye nitelendirerek filmi "sıkıcı" buldu.

Hollywood Reporter'dan Frank Schek, filmin iç sıktığını söylerken, Guardian'dan Benjamin Lee "ertesi gün unutulacağını" iddia etti.

"İzleyici için sorun uyanık kalmak"

Seattle Times'dan Soren Andersen filmle karşılaştırdığı video oyununun çok daha heyecanlı olduğunu söyledi:

Oyunda tempo hızlı, tehdit çok fazla. Her şey hayatta kalmakla ilgili. Film izleyicisi içinse sorun uyanık kalmak.

Justin Clark da Slant Magazine için şunları yazdı: 

Freddy'nin Pizza Dükkanı'nda Beş Gece'nin ne tür bir film olmak istediği konusunda hiçbir fikri yok.


Independent Türkçe, Daily Mail, Rotten Tomatoes
 

DAHA FAZLA HABER OKU