Oscar adayı yönetmenin yeni filminden gişede hızlı başlangıç

Sevilen dizinin yıldızı başrolde

Rekabet'le ilgili kadın dergisi Elle'e de konuşan Kaliforniya doğumlu Zendaya "Bu rolü üstlenmek biraz korkutucuydu" demişti (Metro-Goldwyn-Mayer)

Amazon MGM Studios'un yeni filmi Rekabet (Challengers), üç günde yaptığı 15 milyon dolarlık hasılatla Oscar adayı yönetmen Luca Guadagnino imzalı filmler arasında şimdiye kadarki en büyük açılışa imza attı.

Tenis dünyasında geçen seksi spor draması, bu hafta sonu 3 bin 477 sinema salonunda gösterime girdi. 

Başrolde Zendaya

55 milyon dolar bütçeli drama, cuma ve ön gösterimlerde 6,2 milyon dolar, cumartesi 5 milyon dolar ve pazar günü 3,78 milyon dolar kazandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oscar adayı Beni Adınla Çağır'ın (Call Me By Your Name) İtalyan yönetmeni Guadagnino imzasını taşıyan ve profesyonel tenis dünyasında geçen filmin başrolünde Zendaya yer alıyor.

Dune serisinin ve HBO dizisi Euphoria'nın 27 yaşındaki yıldızı Zendaya, Rekabet'te genç yaşta kötü bir sakatlık geçirdikten sonra koç olan bir tenis dehasını canlandırıyor. 

Filmin merkezinde, Zendaya'nın oynadığı Tashi'yle Josh O'Connor ve Mike Faist'in canlandırdığı iki tenis yıldızı arasındaki aşk üçgeni yer alıyor.

Rakebet, sinema yazarları tarafından övgüyle karşılandı ve eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 87 gibi yüksek bir puan almayı başardı. 
 


Washington Post'un sinema eleştirmeni Ty Burr filmi "akıcı, seksi, son derece eğlenceli bir aşk üçgeni" diye tanımladı. 

"Yönetmenin en zevkli filmi"

Hollywood Reporter'dan David Rooney ise "zekice, baştan çıkarıcı ve cinsel gerilimle dolu" sözleriyle özetlediği filmle ilgi şu yorumu yaptı:  

Rekabet, Luca Guadagnino'nun tartışmasız bugüne kadarki en zevkli filmi.

New York Post'tan Johnny Oleksinski de filmle ilgili şöyle yazdı:

Rekabet aynı anda hem sanatsal, hem bağımlılık yapıcı hem de aldatıcı.


Independent Türkçe, Deadline, Variety, New York Post, Hollywood Reporter, Washington Post

DAHA FAZLA HABER OKU