Eleştirmenlerin bayıldığı korku filmi video oyunu oluyor

Georgina Campbell'ın başrolde olduğu 2022 yapımı film, Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 93 puana sahip

Zach Cregger'ın ilk filmi Barbarian, 4 milyon dolarlık mütevazı bütçesine karşılık 45 milyon dolar hasılat yapmayı başarmıştı (20th Century Studios)

Zach Cregger'ın yönettiği 2022 yapımı korku filmi Barbarian, geçen yılın bu türdeki en büyük sürprizlerinden biri olmuştu. 

Film o kadar beğenildi ki evrenini genişletmeye karar verdiler. Ama devam filmiyle değil bir video oyunuyla.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Georgina Campbell, Bill Skarsgård ve Justin Long'un başrollerini paylaştığı Barbarian, iş görüşmesi için Detroit'e giden ve bir geceliğine ev kiralayan genç bir kadının hikâyesini anlatıyor. 

Genç kadın eve vardığında bir karışıklık yaşandığını ve bir adamın da aynı evi kiraladığını keşfediyor. Başlangıçta şüpheleri olsa da geceyi orada geçirmeye karar veriyor.

Ertesi gün evle ilgili korkunç bir sırrı keşfettiklerindeyse hikaye çok daha karanlık ve beklenmedik bir hal alıyor.

Barbarian sadece oyuncuların başarılı performanslarıyla değil, gerilim yaratmak için evin harika biçimde kullanılması, nereye varacağı tahmin edilemeyen sürprizlerle dolu hikayesi ve mesajının derinliğiyle de övgüler aldı.

Oyun, filmdeki "karakter ve yaratıklara" dayanacak

Film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 93 gibi yüksek bir puan almayı başardı. Barbarian'ın izleyici skoruysa 71.

Korku türüne odaklanan haber sitesi Bloody Disgusting, New Regency Pictures ve Diversion3 Entertainment'ın PC ve konsollar için Barbarian'a dayalı bir video oyunu geliştirdiğini duyurdu.

Diversion3, daha önce Friday the 13th: The Game ve Evil Dead: The Game gibi sinemadan uyarlanan korku oyunlarına da imza atmıştı.

Açıklamaya göre oyun, filmdeki "karakter ve yaratıklara" dayanacak.

"Film güçlü karakterler yaratarak muhteşem bir iş çıkardı"

Diversion3 Entertainment'ın baş yapımcısı Tim Hesse, "Barbarian'ın ortamlarını, karakterlerini ve yaratıklarını geliştirmek için New Regency'deki ekiple birlikte çalışacağımız için çok heyecanlıyız" diyerek ekledi:

Film sadece beklenmedik ve dehşet verici dönemeçleriyle izleyicileri korkutmakla kalmadı, aynı zamanda ürkünç durumlara sürüklenen güçlü karakterler yaratarak muhteşem bir iş çıkardı. Bu temaları oyunda daha fazla keşfetmek için sabırsızlanıyoruz.

"Barbarian evreni oyunlara taşınıyor"

New Regency Pictures Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Yariv Milchan ise şunları ekledi: 

Barbarian evrenini oyunlara taşımak, filmi bu denli başarılı kılan dehşeti yakalamak için yeni bir yol sunuyor. Yeni ve mevcut hayranları bu dünyaya çekmek için Diversion3 Entertainment'ın inanılmaz yetenekli ekibiyle işbirliği yapmaktan heyecan duyuyoruz.


Independent Türkçe, Variety, MovieWeb

DAHA FAZLA HABER OKU