Görüntü yönetmeni, Nolan'ın bilimkurgu klasiğinin sırrını verdi

2014 yapımı film, 700 milyon doların üzerinde hasılat yapmıştı

53 yaşındaki Matthew McConaughey, Yıldızlararası'ndaki rolüyle Saturn Ödülleri'nde en iyi erkek oyuncu adayı olmuştu  (Paramount Pictures)

2014'te gösterime giren Yıldızlararası'nda (Interstellar) Matthew McConaughey, Dünya'nın ölümü üzerine insanlığa yeni bir yuva bulmak üzere yola çıkan eski NASA pilotu Cooper'ı canlandırıyordu. 

Film hem izleyiciler hem de eleştirmenler tarafından çok beğenilmiş, Christopher Nolan'ın artık efsaneleşmiş gerçekçi efekt kullanımı özellikle övülmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yıldızlararası'nın gösterime girmesinden neredeyse 10 yıl sonra, Nolan'la sık sık birlikte çalışan görüntü yönetmeni Hoyte van Hoytema, Variety'ye verdiği son röportajda 2014 yapımı bilimkurgunun yapım sürecini değerlendirdi.

Görüntü yönetmeni, yönetmenin ve gerçek mekanlara nasıl öncelik verdiğine ve filme benzersiz görsel kalitesini nasıl kazandırdığına değindi.

Chris yumuşak renk tonlarından oluşan bir palet istedi. Mısır ektik ve havaya toz kattık, bu da parlak yeşilin kaybolmasını sağladı. Alberta'nın alçakta asılı bulutları ve etkileyici gökyüzü, orada çekim yaparken bize çok şey veriyordu.

Tenet, Oppenheimer ve Dunkirk'te de Nolan'la birlikte çalışan görüntü yönetmeni, sözlerini şöyle sürdürdü:

Buz gezegeni sahneleri İzlanda'da çekildi, burası eriyen buzlardan oluşan, her yöne doğru diz boyu uzanan büyük bir lagünün bulunduğu ıssız bir yer. Oradaki elementler çok sert, basit ve saf. Oraya bir uzay gemisi getirdik ve normalde çekim yapamayacağınız bir yerde çektik. Çok güzel bir yerdi. Bunu Imax'te yakalamanın yollarını bulmak istedik.

McConaughey'nin başrolde olduğu filmde Jessica Chastain, Anne Hathaway, Timothée Chalamet ve Matt Damon da rol almıştı.


Independent Türkçe, Variety, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU