Christopher Nolan'dan Taylor Swift'e sinema övgüsü

Swift dijital platformları bir kenara bıraktı ve konser filmini doğrudan AMC Sinemaları'yla çıkardı

(Reuters/AP)

Taylor Swift, Eras (Dönemler) turne filmiyle sinemanın "değerini" kanıtladığı için Hollywood'un efsane yönetmeni Christopher Nolan'ın övgüsünü kazandı.

Swift'in kariyerini kapsayan canlı konserinin beyazperde uyarlaması ABD'de ve dünya çapında 100 ülkede 8 bin 500 sinemada 13 Ekim Cuma günü gösterime girdi.

The Eras Tour kısa sürede gelmiş geçmiş en yüksek hasılat yapan konser filmi oldu ve şimdi de yılın en büyük vizyon filmlerinden bir diğeri olan Oppenheimer'ın yönetmeni, Swift'e küresel gişe üzerindeki etkisinden dolayı övgü yağdırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin gösterime girmesinden önce New York Şehir Üniversitesi'nde düzenlenen bir etkinlikte konuşan Nolan, dijital yayın platformlarını ve stüdyoları bir kenara bırakıp filmi doğrudan AMC Sinemaları'yla gösterime soktuğu için Swift'i övdü. Swift'in son konser belgesel filmi Miss Americana, 2020'de Netflix'te yayımlanmıştı.

Variety'nin aktardığına göre Nolan "Taylor Swift stüdyolara günlerini göstermek üzere çünkü konser filmi stüdyolar tarafından dağıtılmıyor, sinema salonlarının sahibi AMC tarafından dağıtılıyor ve film muazzam miktarda para getirecek" dedi.

Ve olay da bu. [Sinema gösterimi] bir şeyler izlemenin, hikayeleri paylaşmanın veya deneyimleri paylaşmanın bir biçimi ve yoludur; bu inanılmaz değerli. Ve [stüdyolar] bunu istemiyorsa, başka biri ister. Yani, işte işin gerçeği bu.

The Eras Tour, biletlerin yalnızca ön satışlarından 100 milyon doların üzerinde hasılat elde etti. Açılışta dünya çapında 123,5 milyon dolar hasılat elde eden film, şimdiye kadar bir filmin ekimde yaptığı en yüksek hasılatlı ikinci açılış oldu.

Swift'in filmi, izleyicileri sinemalara geri döndürmenin (bu yazın başlarında, Greta Gerwig'in Barbie filminin gösterime girmesini takiben de elde edilen bir başarı) yanı sıra sinema adabına ilişkin tartışmaları da yeniden alevlendirdi.

TikTok'ta paylaşılan videolarda gösterimlerin "tam bir Taylor Swift konserine dönüştüğü", hayranların koltuklara çıkıp şarkılara eşlik ettiği ve film sırasında perdeyi filme aldığı görülüyor.

Ancak birçok hayran Swiftie arkadaşlarıyla birlikte "şarkı sözlerini bağırarak söylemeyi ve dans etmeyi" sevdiklerini söylerken, bazıları bundan o kadar memnun değildi.

Bir hayran "Bence eğlenmeleri harika ama bunu sinemada yapmaları çok tuhaf çünkü orada başka filmler izleyen başkaları da var ve muhtemelen çığlıklar yüzünden kendi filmlerinden keyif bile alamadılar" diye yazdı.

Bir başkası da aynı fikirdeydi:

Bir eğlenmek var, bir de 20 sterlinlik sinema bileti alıp hiçbir toplumsal kural yokmuş gibi davranmak var. Başkalarına ve onların deneyimlerine karşı saygılı olmalılar.

Swift'in Eras turnesi canlı konserlerinin ABD'deki ilk ayağı kısa süre önce tamamlandı. Turne, kasımda ve 2024'te dünya çapında sürecek, ardından haziran ve ağustosta Birleşik Krallık'a gelecek.

Taylor Swift: The Eras Tour, Türkiye'de 3 Kasım'da vizyona girecek.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU