İzleyiciler, eleştirmenlerin bayıldığı kült filmden nefret etmiş

"Yılın fiyaskosuydu"

1982 yapımı film başroldeki De Niro'ya En İyi Erkek Oyuncu dalında BAFTA adaylığı getirmişti (20th Century Studios)

Martin Scorsese, 40 yıl sonra kült filmi Kahkahalar Kralı'nın (The King Of Comedy) aldığı kötü tepkilere gülüp geçiyor.

1983'te gösterime giren ve eleştirmenlerce 10 yılın en iyi filmlerinden biri olarak gösterilen film, yönetmenin kızı Francesca Scorsese'yle birlikte çektiği TikTok videosunda yeniden gündeme geldi.

"Nefret etmişlerdi"

23 yaşındaki Francesca Scorsese, babasına Z kuşağının kullandığı modern argo deyimleri öğrettiği bir video paylaştı. Francesca, deyimlerden birini açıklarken örnek olarak Kahkahalar Kralı'nı kullandı.

Scorsese, "İnsanlar ilk çıktığında ondan nefret etmişti" dedi ve ekledi:

Yılın fiyaskosuydu.

Film, bir sohbet programı sunucusuna takıntılı hale gelen ve onu fidye için kaçıran özenti komedyen Rupert Pupkin'i merkeze alıyordu. 

Joker'e ilham verdi

Kahkahalar Kralı, Scorsese'nin yapımcılığını üstlendiği Oscar ödüllü Joker'i doğrudan etkiledi. Her iki filmde de Robert De Niro rol alıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İtalyan asıllı Amerikalı yönetmen, kısa süre önce New York Çeteleri (Gangs of New York) yüzünden stüdyoyla ters düştükten sonra Hollywood'u neredeyse bırakacağını itiraf etmişti. 

Scorsese'nin En İyi Yönetmen dalında Oscar kazandığı 2006 yapımı Köstebek'ten (The Departed) sonra Warner Bros'la yolları tamamen ayrılmıştı.

80 yaşındaki yönetmen, IndieWire'a verdiği röportajda, bağımsız filmlerin sektörün geleceği olduğunu söylemiş ve sinemaların büyük bütçeli aksiyonlarla dolup taşmaması için bu yapımların da aynı şekilde desteklenmesi gerektiğini eklemişti.


Independent Türkçe, IndieWire, People

DAHA FAZLA HABER OKU