Oppenheimer'ı izleyenler filme bayıldı: "İnanılmaz, efsane, muhteşem"

Christopher Nolan'ın yeni filmini izleyen gazetecilerden biri "hıçkıra hıçkıra ağladığını" itiraf etti

Oppenheimer, 21 Temmuz'da gösterime girecek (Universal)

Atom bombasının babası olarak bilinen bilim insanını konu alan Oppenheimer'ın Paris'teki prömiyeri gerçekleşti. Galada Oppenheimer'ı izleme fırsatı bulan eleştirmenler filme tam anlamıyla bayıldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Christopher Nolan'ın son filmini izleyen gazeteciler, Twitter'da övgü dolu yorumlarını paylaşırken, bir eleştirmen filmin "beynini parçaladığını" ve "son jenerikte hıçkıra hıçkıra ağlamasına neden olduğunu" anlattı.

Oppenheimer, yıldızlardan oluşan bir oyuncu kadrosuna sahip ve başrolde bombanın geliştirilmesinde önemli rol üstlenen teorik fizikçi J. Robert Oppenheimer'ı canlandıran Cillian Murphy yer alıyor. Nolan'ın yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Emily Blunt, Robert Downey Jr. ve Matt Damon da yer alıyor.

Telegraph'ın film eleştirmeni Robbie Collin, Twitter'da filme övgüler yağdırdı: 

Oppenheimer hakkında çekingen ve gizemli davranmakla, beynimi plütonyum çekirdeği gibi yaran ve son jenerikte hıçkıra hıçkıra ağlamama neden olan tam bir efsane olduğunu söylemek arasında gidip geliyorum.

Collin, filmdeki seks sahneleri içinse şöyle yazdı:

Ve Christopher Nolan'ın önceki çalışmalarında seks olmamasından yakınan herkes için... İnanılmaz! Bu filmde seksi sadece Nolan'ın sahneleyebileceği gibi göreceksiniz.

Vulture'ın film eleştirmeni Bilge Ebiri de şöyle yazdı:

OPPENHEIMER... İnanılmaz. Aklıma gelen tek kelime "dehşetli". Durmaksızın ilerleyen, delicesine ayrıntılı, karmaşık bir dram.

The Sunday Times'dan Jonathan Dean filmi "cüretkar" ve "yaratıcı" olarak nitelendirdi. 

OPPENHEIMER'a tamamen kapıldım, yoğun, akıcı, kısmen bomba hakkında, çoğunlukla da ne kadar mahvolduğumuza dair gerilimli bir film. Mutlu yazlar! Murphy iyi ama destek de çok önemli. Seyircisini sarsacak cüretkâr, yaratıcı, karmaşık bir film.

Associated Press'in sinema yazarı Lindsey Bahr da büyülendiğini itiraf etti. Filmi gerçekçi ve yaratıcı hikaye anlatımıyla öven Bahr, "pek çok kişinin incelikli performanslarıyla gerçekten muhteşem bir başarı" ifadesini kullandı.

Total Film'den Matt Maytum da drama karşısında şaşkına döndü:

Oppenheimer beni hayrete düşürdü: Cillian Murphy'nin muhteşem performansıyla en büyük ölçekte bir karakter çalışması. Epik bir tarihi dram ama belirgin bir Nolan duyarlılığı var: Gerilim, yapı, ölçek duygusu, şaşırtıcı ses tasarımı, olağanüstü görseller. Vay canına.


Independent Türkçe, Daily Mail, Collider

DAHA FAZLA HABER OKU