Oppenheimer'da yaş farkı tartışması: Nolan'ın oyuncu seçimine tepki

Robert Oppenheimer'ı canlandıran Cillian Murphy 47, yasak aşk yaşadığı psikiyatristi oynayan Florence Pugh ise 27 yaşında

Yönetmen Nolan, duygusal açıdan yıpratıcı projeyi "bitirdiği için rahatladığını" söylemişti (Universal)

Oppenheimer, yazın en merakla beklenen filmleri arasında başı çekiyor: Filmin gösterim tarihi yaklaşırken, Cillian Murphy ve Florence Pugh arasındaki yaş farkı bazı tartışmalara neden oldu. 

Christopher Nolan'ın son filmi, atom bombasının icadının arkasındaki ünlü fizikçi J. Robert Oppenheimer hakkında bir biyografi. Nolan'ın ilk biyografik filmi olma özelliğini taşıyan iddialı Oppenheimer, ayrıca yönetmenin 2002 yapımı Uykusuz'dan (Insomnia) bu yana ilk kez R derecelendirmesi alan filmi olarak öne çıkıyor. R derecelendirmesi, yanlarında bir ebeveyn veya vasi olmadan 17 yaşından küçükler kabul edilmediği filmlere veriliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konusu ve yıldızlarla dolu oyuncu kadrosu göz önüne alındığında Oppenheimer'ın Oscar için iddialı olduğuna da kesin gözüyle bakılıyor. 

Nolan'ın düzenli olarak birlikte çalıştığı Cillian Murphy filmin başrolündeki bilim adamını, Florence Pugh ise Oppenheimer'ın evlilik dışı ilişki yaşadığı Jean Tatlock'u canlandırıyor.

Rol aldıkları her yapımda yetenekleriyle göz dolduran Murphy ve Pugh, oyuncu kadrosu seçimi için kusursuz gibi görünse de aralarındaki yaş farkı bazı tartışmalara yol açtı.

Jean Tatlock, Amerikalı bir psikiyatrist ve doktordu. 20'li yaşlardayken Oppenheimer'la ilişkisi vardı. Doktor 1944'te henüz 29 yaşındayken intihar ederek öldü. Gerçek hayatta Oppenheimer 30'lu yaşlardaydı ve iki bilim insanı arasında 10 yaş fark vardı. 

Murphy ve Pugh arasındaki gerçek hayattaki yaş farkı ise bundan çok daha fazla: Murphy 47, Pugh ise 27 yaşında.

Oppenheimer'ın vizyon tarihi yaklaşırken bazı sinemaseverler yaş farkı tartışmalarının saçma olduğunu ifade ederek Nolan'ın oyuncu seçimine destek verdi.

Bir Twitter kullanıcısı, "Robert Oppenheimer'ın nükleer silah icat etmesini mazur görebilirim, ama kız arkadaşıyla arasındaki sorunlu yaş farkını görmezden gelemem" diye yazarak yaş farkı tartışmasıyla dalga geçti.

Bir başka kullanıcı da isyan ederek şöyle dedi:

İnsanların Oppenheimer'daki yaş farkı söylemini meşru bir şekilde yaptığına inanamıyorum, Tanrı aşkına insanların beyinlerine ne oldu?

Bir başka sinemasever de şu ifadeleri kullandı:

Yaş farkının Robert Oppenheimer'la ilgili en tartışmalı şey olduğunu düşünenler, size bir haberim var...

Pugh'un oyuncu ve yönetmen Zach Braff'la gerçek hayattaki ilişkisi de tartışma yaratmıştı. Bir süre önce ilişkilerini noktalayan çiftin arasında 21 yaş fark vardı.


Independent Türkçe, ScreenRant, ComingSoon

DAHA FAZLA HABER OKU