Meşhur serideki büyük yanlış yeni filmle düzeliyor

2012 ve 2017 tarihli devam filmleri hayalkırıklığı yaratmıştı

Filmin başrollerinde Cailee Spaeny, Isabela Merced, Archie Renaux ve David Jonsson rol alıyor (20th Century Studios)

Tüm zamanların en ürkütücü korku serilerinden Yaratık'ın (Alien) 7. filmi merakla bekleniyor. 

Uzun soluklu serinin Fede Álvarez yönetmenliğindeki son filmi, ölümcül bir Xenomorph'la karşılaşan genç bir ekibi takip ediyor. 

İlk filmlerle çelişiyordu

Filmde Ridley Scott'ın 1979'da çektiği ve Sigourney Weaver'ın canlandırdığı Ripley karakterini ilk kez izleyiciyle tanıştıran ikonik bilimkurguyu anımsatan unsurlar yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2012 yapımı Prometheus ve 2017'de gösterime giren Yaratık: Covenant (Alien: Covenant) etkileyici prodüksiyon tasarımlarına sahip olmalarına rağmen görsel açıdan serinin ilk filmleriyle çelişiyordu.

Özellikle de Prometheus'un 1979 yapımı ilk Yaratık'tan önce geçtiği düşünüldüğünde, teknolojileri fazlasıyla gelişmiş görünüyordu.

Xenomorph yaratıklarına hayat vermek için CGI (Bilgisayar Üretimli İmgeleme anlamına gelen kısaltma, yeşil ekran teknolojisinin çok daha geliştirilmiş bir versiyonu) kullanımı da vardı ve özellikle Covenant, inandırıcı olmayan görsel efektlerden muzdaripti.  

Yönetmen köklere dönüşü müjdeledi

Alien: Romulus'un CinemaCon etkinliğinde paylaşılan görüntüleri, filmin çoğunlukla bilgisayarla değil elle yapılmış efektler kullandığını doğruladı. Haberlere göre bunlar eski filmlerin tarzını anımsatıyor.
 


Eleştirmenlere göre ilk Yaratık filmlerini bu kadar etkileyici kılan şey, gerçekçi görsel efektler ve oyuncuların canavarlarla aynı mekanı paylaştıkları hissiydi. 

Covenant'ın yaratıklarıysa bilgisayarla üretilmiş, kökenlerine ihanet eden ve doğal görünmeyen bir duruşa sahipti. Bu da gerilimi baltalıyordu. 

Geçen ay Hollywood Reporter'a röportaj veren Uruguaylı yönetmen Fede Álvarez, serinin köklerine dönüşün müjdesini vermişti.

Senaryoyu da kaleme alan Álvarez tarz, hikaye ve ton açısından büyük ölçüde serinin ilk iki filminden yararlandığını söylemişti.

16 Ağustos'ta vizyonda

Álvarez, serinin beyni ve Romulus'un yapımcısı Scott'a yönetmen kurgusunu gösterdiğinde onay aldığını da ifade etmişti. 

Alien: Romulus'un 16 Ağustos'ta gösterime girmesi bekleniyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU