Köklere dönüş: İki usta, korku serisinin yeni filmini beğendi

Meşhur serinin yeni filminden ilk fragman geldi

Alien: Romulus'un 16 Ağustos'ta gösterime girmesi bekleniyor (20th Century Studios)

Alien: Romulus ağustosa kadar vizyona girmeyecek ama filmin yönetmeni Fede Álvarez şimdiden rüzgârı arkasına almış durumda. Çünkü serinin çok beğenilen ilk iki filminin yönetmenleri olan Ridley Scott ve James Cameron, iki yapım arasında geçen ve bu filmlerle büyük ölçüde bağlantılı olan Romulus'a olan beğenilerini çoktan ilan etti. 

Genç oyuncular başrolde

Álvarez ve Disney dün serinin klasiklerinin hissini yeniden yakalayan 62 saniyelik korkunç fragmanı yayımladı.
 


Nostromo ve Sulaco'yu anımsatan bir uzay gemisinde açılan fragman, izleyicileri Priscilla'yla tanınan Cailee Spaeny ve gişede yüzleri güldürmeyen Madame Web'deki Isabela Merced'in yer aldığı genç oyuncu kadrosuyla tanıştırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mürettebat fragmanda görülen loş ışıklı, altıgen koridorlarda, ilk filmin "Uzayda kimse çığlık attığınızı duyamaz" diyen unutulmaz sloganına rağmen korku dolu çığlıklar atıyor.

Hikaye, harap bir uzay istasyonunda bir Xenomorph'la karşılaşma talihsizliğini yaşayan 20'li yaşlardaki bir grup uzay sömürgecisine odaklanıyor.

Film, Spaeny ve Merced'in yanı sıra David Jonsson, Archie Renaux, Spike Fearn ve Aileen Wu'nun başını çektiği son derece genç bir oyuncu kadrosuna sahip. 

46 yaşındaki Álvarez, bu dünyada genç insanları takip etme fikrinin, Cameron'ın restore ettiği Yaratık 2'nin (Aliens) silinmiş bir sahnesinden geldiğini söyledi.

Köklere dönüş

2013 yapımı Kötü Ruh (Evil Dead) ve Ejderha Dövmeli Kız (The Girl With the Dragon Tattoo) gibi devraldığı serilerin emektarı Álvarez, fragmanın prömiyeri öncesinde Variety'ye verdiği röportajda Yaratık (Alien) serisini korkutucu köklerine geri döndürmek istediğini söyledi.

Alien: Romulus, Yaratık serisinin 7., Alien Predator'a Karşı (Avp: Alien Vs. Predator) gibi crossover'ları da sayarsak, 9. filmi. 

Senarist ve yönetmen Álvarez, Romulus'la zaten karışık olan zaman çizelgesini daha da karmaşık hale getirmek üzere. 

Ancak daha önemli olan soru şu: Bu film, devam eden destandaki bazı sönük bölümlerden daha iyi olacak mı? 

Álvarez bu konuda iddialı olduğunu söylüyor. Romulus tarz, hikaye ve ton açısından büyük ölçüde serinin ilk iki filminden yararlanıyor.

"Harika olmuş"

Álvarez, serinin beyni ve Romulus'un yapımcısı Scott'a yönetmen kurgusunu gösterdiğinde onay aldığını ifade etti. 85 yaşındaki usta sinemacı Scott, Uruguaylı yönetmene şöyle demiş:

Fede, ne diyebilirim ki? Harika olmuş.

Álvarez de filmiyle ilgili şöyle diyor:

O filmlerin hepsini seviyorum. Hikaye düzeyinde, karakter düzeyinde, teknoloji düzeyinde ve yaratık düzeyinde bağlantılar söz konusu olduğunda hiçbirini atlamak ya da görmezden gelmek istemedim. Yaratık'tan Yaratık: Covenant'a (Alien: Covenant) kadar bağlantılar var.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU