Ustanın veda filmi Çin gişesini kasıp kavuruyor: 100 milyon dolara yaklaştı

İkinci haftada da zirvede

Çocuk ve Balıkçıl, Oscar'daki en büyük rakibi Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş'i geride bırakarak En İyi Animasyon dalında Akademi Ödülü kazanmıştı (Studio Ghibli)

Anime üstadı Hayao Miyazaki'nin Oscar ödüllü son filmi Çin'de izleyicileri sinema salonlarına çekmeye devam ediyor.

Sinema alanında piyasa istihbaratı hizmetleri sunan Artisan Gateway'in verilerine göre Çocuk ve Balıkçıl (The Boy and the Heron), cumadan pazara kadar 12,8 milyon dolar kazanarak Çin'de gösterimde olduğu ikinci hafta sonunda da kolay bir galibiyet elde etti.

100 milyon doları aşacak

Studio Ghibli'nin gişe rekortmeni filmi, Çin'de 93,8 milyon dolar kazanırken ülkenin yerel biletleme uygulaması Maoyan, filmin kısa süre içinde 100 milyon dolar sınırını aşacağını öngörüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çocuk ve Balıkçıl, Japonya'da 61 milyon dolar, Kuzey Amerika'daysa 46,6 milyon dolar kazanmıştı. 

II. Dünya Savaşı'nın son yıllarında geçen Çocuk ve Balıkçıl, annesini kaybetmesinin ardından taşrada yaşayan babasının yanına taşınmak zorunda kalan ergenlik dönemindeki Mahito'nun hikayesini anlatıyor.

Japon anime ustası Miyazaki daha önce Çocuk ve Balıkçıl'ın veda filmi olacağını söylemişti ancak 82 yaşındaki anime efsanesi, daha önce iki kez kamuoyu önünde emekliye ayrılmış ve sonunda çizim masasına geri dönmüştü. 
 


Her halükarda Studio Ghibli, Çin'in çok katlı sinemalarında varlık göstermeye devam edecek. Efsanevi şirket son yıllarda Miyazaki'nin eski filmlerini istikrarlı bir şekilde yeniden gösterime sokuyor. Sırada 83 yaşındaki yönetmenin, ülkede 30 Nisan'da gösterime girmesi planlanan 2004 yapımı filmi Yürüyen Şato (Howl's Moving Castle) var. 

Dev canavarlar sinemaları inletiyor

Legendary Entertainment ve Warner Bros ortak yapımı canavar filmi Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk (Godzilla x Kong: The New Empire) da istikrarlı başarısını sürdürüyor. 

Godzilla ve King Kong gibi canavarların bulunduğu MonsterVerse sinematik evreninin son filmi, üçüncü haftasında kasasına 10,7 milyon dolar daha eklemeyi başardı. Böylece filmin Çin'deki toplam hasılatı 110 milyon dolara yükseldi. 
 


Filmde Kong ve Godzilla, ölümcül yeni bir tehlikeye karşı savaşmak için bir kez daha güçlerini birleştiriyor. 

Filmin dünya çapındaki hasılatıysa pazar gününe kadar 436,6 milyon dolara kadar yükseldi. Legendary'nin dünya çapındaki prodüksiyon başkanı Mary Parent, geçen hafta Hollywood Reporter'a yaptığı açıklamada, stüdyonun Godzilla ve Kong serisiyle "yolculuğa devam etmek için iyi bir konumda" olduğunu söylemişti.

Bu kesinlikle heyecan verici bir sonuç.


Independent Türkçe, Variety, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU