İkinci haftada da zirvede: Bilimkurguyu yeni filmler de geçemedi

Kötü yorumlara rağmen 218 milyon doları aşkın kazanç sağladı

MonsterVerse serisinin 5. filmi olan Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk, 135 milyon dolarlık bütçeyle çekildi (Warner Bros)

Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk (Godzilla x Kong: The New Empire), ikinci haftasında da gişeyi domine etmeyi başardı. 

Monsterverse evreninin son filmi Yeni İmparatorluk'ta Kong ve Godzilla, ölümcül yeni bir tehlikeye karşı savaşmak için bir kez daha güçlerini birleştiriyor. 

Yeni İmparatorluk'un yönetmen koltuğunda Amerikalı sinemacı Adam Wingard oturuyor.

Bir günde 7,5 milyon dolar daha kazandı

Film, açılış haftasında gişeyi kasıp kavurarak büyük bir finansal başarı elde etmişti. Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk, yalnızca cuma günü 7,5 milyon dolar daha kazandı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Warner Bros ve Legendary'nin ortak yapımı olan Yeni İmparatorluk, zirveyi gösterime yeni giren yeni filmlere kaptırmadı. 

Dev Patel'in ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesi Maymun Adam (Monkey Man) ve korku filmi Omen: İlk Kehanet (The First Omen), Yeni İmparatorluk'un altında kaldı.

Universal ve yönetmen Jordan Peele'in Monkeypaw Productions'ı tarafından sunulan Maymun Adam, hafta sonunda 10,5 milyon dolarlık bir çıkış yaptı ve ikinci sırada yer aldı. 

Yeni İmparatorluk sadece ABD'de 7 günün sonunda 100 milyon dolar barajını aştı. Film, nispeten düşük bütçesine ve eleştirmenlerden aldığı kötü yorumlara rağmen dünya çapında 218 milyon doları aşkın kazanç sağladı. Bu kazancın 50 milyon doları Çin gişesinden geldi.

Film iki haftada gişede düşük bir performans sergileyen selefi Godzilla II - Canavarlar Kralı'ndan (Godzilla: King of the Monsters) daha yüksek hasılat elde etmeyi de başardı.

Türkiye'de 5 Nisan'da vizyona girdi

Terry Rossio, Simon Barrett ve Jeremy Slater'ın yazdığı Yeni İmparatorluk'un başrollerinde Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Dan Stevens, Kaylee Hottle, Alex Ferns ve Fala Chen yer alıyor. 

Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk, Türkiye'de 5 Nisan'da gösterime girdi.


Independent Türkçe, ScreenRant, Collider, Variety, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU