House of the Dragon hayranlarını sevindirecek ipucu: "Stark severim!"

Game of Thrones'un öncesini anlatan dizinin ikinci sezonu 16 Haziran'da gösterime giriyor

(HBO)

House of the Dragon'ın dizi sorumlusu Ryan Condal, Game of Thrones'ta hayranların çok sevdiği bir ailenin dizinin ikinci sezonunda geri döneceğinin sinyalini "Stark severim!" diyerek verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

HBO'da 16 Haziran'dan itibaren yayımlanacak yeni sezon, "Ejderhaların Dansı" diye bilinen Targaryen iç savaşına odaklanacak. 

Her biri rakip taraflara odaklanan iki yeni fragman çıktı. Siyah Konsey, Kraliçe Rhaenyra Targaryen (Emma D'Arcy) destekçilerinden oluşurken Yeşil Konsey de Kraliçe Alicent Hightower (Olivia Cooke) ve oğlu Kral II. Aegon Targaryen'i (Tom Glynn-Carney) Demir Taht'a oturtmak için savaşanları destekliyor.
 


Entertainment Weekly'ye konuşan Condal "Bu iyilerle kötülerin, siyah şapkalılarla beyaz şapkalıların hikayesi değil.  Bu, Viserys hayatını kaybettikten sonra tacı kimin takması gerektiği üzerine çıkan anlaşmazlık yüzünden ortasında bir yarık açılan bir ailenin hikayesi" dedi.

Bazıları bu kişinin Rhaenyra, bazıları Aegon olduğunu düşünüyor ve bazıları da 'Neden ikisinden biri olsun ki? Belki de başka biri olmalı. Belki de ben olmalıyım!' diyor. Bu Yunan trajedisinin eğlencesi, böyle bir dünyada bir iktidar boşluğu yarattığınızda tüm bu bireylerin nasıl tepki verdiğini görmek.

 


Birinci sezonun finalinde Rhaenyra'nın oğlu Jacaerys Velaryon (Harry Collett) annesinin destekçilerini toplamak için kuzeye uçmuştu. Bunlar arasında Game of Thrones'un Ned Stark'ının (Sean Bean) atalarından Lord Cregan Stark da vardı.

Kara Kule'yle (The Dark Tower) tanınan oyuncu Tom Taylor'ın canlandırdığı Cregan Stark diziye yeni katılan bir isim.

Condal "Çok güçlü biri" diyor.

Herkes onun ordusuna girmek için yarışıyor. Ned Stark'tan biraz daha genç, bu yüzden Genç Kurt'u, genç Stark lordunu ve bu dünyada nasıl yaşadığını, Kuzey Muhafızı olarak omuzlarındaki yükü görmek ilginç. Seyirci bunu görüp deneyimleyeceği için heyecanlıyım.

Geçen aralıkta Game of Thrones'un yaratıcısı George R.R. Martin kendisine House of the Dragon'ın yeni sezonunun ilk iki bölümünün ön gösteriminin yapıldığını ve bunların "tek kelimeyle harika" olduğunu düşündüğünü açıklamıştı.

Yazar sözlerine "Hatırlatayım, dizi karanlık. Çok karanlık" diye devam etmişti.

Sizi ağlatabilir (ben ağlamadım ama bir arkadaşım ağladı). Güçlü, duygusal, iç burkan, yürek parçalayan. Tam da benim sevdiğim türden (Ne diyebilirim ki? Shakespeare'le büyüdüm ve en çok trajedileri ve tarihi oyunları seviyorum).

The Independent'ın baş televizyon eleştirmeni Nick Hilton, House of the Dragon'ın ilk sezonu hakkındaki 4 yıldızlı incelemesinde, prequel dizisinin (orijinal yapımdaki olayların öncesini anlatan dizi ya da film -çn.) "Game of Thrones'tan daha büyük, daha cesur ve daha kanlı" olduğunu yazmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU