Hatimoğulları: ABD-Irak arasında mekik dokuyarak savaş senaryosu yazanlar seçime mi hazırlanıyor, savaşa mı?

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Nevruz kutlamasında konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "Kürtler sadece seçimden seçime hatırlanıyor" dedi

Fotoğraf: Twitter

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "Çağrımız burada 2024 Newrozunda Tatvan’dan Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözüme kavuşmasıdır" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hatimoğulları şöyle konuştu:

Kürt sorunu seçimden seçime hatırlanacak bir sorun değildir. Kırk yıldır bu halk bedel ödüyor. Bugün bu alanda, bu meydanda bulunan siz değerli halkımızın neredeyse ailesinden en az bir şehit, en az bir gözaltı, en az bir tutuklu, en az bir yargısız bir infaz var. Herkesin, her evin, her hanenin acısı büyük. Kırk yıldır devam eden bu savaş ve çatışma sürecini seçimden seçime hatırlayanlara bizler buradan bir kez daha diyoruz ki; Kürt sorunu demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözülmelidir. Kürt sorunu müzakereyle çözülmelidir. Ama bunu seçimde hatırlayıp bir seçim malzemesi haline getirmek değil. 

Sandıkları korumanın önemine değinen Hatimoğulları, sözlerini şöyle sürdürdü:

O gün sandıkları sıkı sıkı koruyacağız. Çünkü biliyorsunuz AKP çalmadan, çırpmadan duramıyor. Bunlar eğitimlerini saraydan aldı ya, öyle rahat duramıyorlar çalmadan. O yüzden bizler sandıklarımızı gözümüz gibi koruyacağız. AKP’nin Kürt düşmanlığını bilerek gidip Ankara’da onunla ittifak eden Hizbul-Kontra güçlerine 31 Mart’ta en güçlü yanıtı vereceğiz. Bizlere acıyı, kanı ve şiddeti reva görenlere şimdi de Irak’ta ABD ve Irak arasında mekik dokuyarak savaş senaryosu yazanlara seçimlere mi hazırlanıyorlar, savaşa mı hazırlanıyorlar, bu iki projeyi iç içe geçiren bu AKP iktidarına bölgedeki Hizbulkontra, Ergenekon ortaklarına buradan bir kez daha diyoruz ki; değerli halklarımız, kadınlar, gençler el ele vererek sizleri demokratik anlayışımız  gereği halkların ortak yaşamını talep ettiğimiz için de 31 Mart seçimlerinde sandıklara gömeceğiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU