DEM Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, Van Nevruz alanından iktidara seslendi: Erdoğan gelsin bu meydanı görsün

Van'daki Nevruz kutlamalarında konuşan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, seçimden zaferle çıkmak istediklerini söyledi

Fotoğraf: Twitter

Nevruz kutlamasında halka seslenen Hatimoğulları, seferberlik ruhuyla çalıştıklarını dile getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Artı Gerçek'te yer alan habere göre, Hatimoğulları şunları söyledi:

Sizler bizimle birlikte olduğumuz sürece o Ankara’dan faşizm yaymaya çalışanlar bilsin ki biz yenilmeyeceğiz. Erdoğan gelsin bu meydanı görsün. Kürtlerin kültürlerini, dilini ve mücadelesini nasıl koruduğunu görsün. Tüm muhataplara sesleniyoruz; Kürt sorunu bir statü sorunudur ve çözülmelidir. Kürt sorunu 4 parçanın sorunudur, halklar sorunudur ve çözülmelidir. Halkların barış içinde yaşayabilecekleri bir ortamın inşası gerçekleşmelidir. Bunun anayasa güvencesi altında olması gerektiğini ifade ediyoruz. Biz hep birlikte dayanışarak zaten barış içerisinde yaşıyoruz. Bu diktatörlere sesleniyoruz; gölge etmeyin başka ihsan istemez.' Kürt sorununun çözümünün yolu barıştır. Barış mücadele ederek gelir ve onurlu mücadelemizi hep birlikte yürütüyoruz. Halklara ve inançlara düşmanlık besleyenlere, Meclis'te Kürtçeyi yasaklayıp seçim araçlarında Kürtçe çalanlara en büyük yanıtı sandıkta vereceksiniz. unun için bir seferberlik ruhuyla çalışmamız gerekiyor.

Kutlamada konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır şu ifadeleri kullandı:

Kürt halkının mücadelesi 100 yıldır devam ediyor. Bugün işte bu meydan bunu çok iyi gösteriyor. Onların politikası bunun karşında çöküyor. Ne yaparsanız yapın siz başaramayacaksınız ve Kürtler size baş eğmeyecektir. Savaş ve işgale karşı halkımız mücadelesini sürdürecektir. İnan ki Kürtler baş eğmeyecektir. 90’larda JİTEM karargahlarında yetiştirilip Kürtleri öldürenler bugün de aynı yöntemi deniyorlar. Siz katilsiniz ve halkımız bunu biliyor. Sizin bu planlarınız bu Newroz alanında çökmüştür.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU