DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: Çiller'le JİTEM ittifakı kurdular

atimoğulları'nın gündeminde eski başbakan Tansu Çiller'in AKP ve MHP'nin İBB adayı Murat Kurum'a destek açıklaması vardı

Fotoğraf: Twitter

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, eski başbakanlardan Tansu Çiller'in AK Parti ve MHP'nin İBB adayı Murat Kurum'a destek açıklamasına yönelik yanıt verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kağızman'da açıklama yapan Hatimoğulları; Çiller'in desteğini "JİTEM ittifakı" olarak yorumlayarak şu ifadeleri kullandı:

Saray ve şürekasının seçimlerde başarı elde etmek için yaptığı çirkinliklerden birini daha aktaracağım size. JİTEM ittifakı kurmuşlar. Tansu Çiller, 90’lı yılların karanlık tablolarına imza atmış bir şahıs. Beyaz Toroslardan, yargısız infazlardan, katledilecek Kürt siyasetçilerin, aydınların, demokratların, devrimcilerin listesini tutanlardan sorumludur. Ve onlar şimdi utanmadan bir JİTEM ittifakıyla Tansu Çiller’i sahaya sürmüşler seçim çalışmaları için. Bizler de Kağızman’dan diyoruz ki JİTEM ittifakına karşı halkın ittifakını kuruyoruz, halkların ittifakını kuruyoruz.

Kayyımlara değinen Hatimoğulları, sözlerini şöyle sürdürdü:

Kayyım atamak demek ‘Kürde sen kendini yönetemezsin, ben seni yönetirim’ demektir. Bizleri susuz, yolsuz, kaldırımsız bırakmalarını tek tek anlatacağız. Kobanê kumpas davasını anlatacağız. ‘Kürt anasını görmesin’ diye her türlü işkenceyi yapanları anlatacağız. Bunları değerli halkımıza birlikte gezerek anlatalım. Kürt düşmanı siyaset yürütenlere kırmızı kart gösterecek miyiz hep birlikte? TV’leri izliyorsunuz. DEM Parti yöneticileri olmadan bizleri tartışıp duruyorlar. Serhat halkı çayı açık içiyor ama 31 Mart gecesi zaferimizi DEM’li bir çay ile kutlayacağız. Kırk yıldır Kurdistan’da mücadele eden halklar olarak sözümüzü hep birlikte beraber vereceğiz. 31 Martta hep beraber halklara barışı armağan edeceğiz. Başaracağımdan hiç şüphemiz yok. İnancımız var. Kürt halkı, kadınlar, gençler dimdik ayakta. 31 Marta bu meydanda başarımızı ve zaferimizi kutlayacağız.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU