Efsanevi dizinin yaratıcısından şaşırtan itiraf

Kasıtlı olarak yanlış yaptığını söyledi

2007'de sona eren The Sopranos, 21 Emmy ve 5 Altın Küre kazanmıştı (HBO)

The Sopranos'un yaratıcısı David Chase, HBO'nun meşhur mafya dizisinin bir konuda kasıtlı olarak hatalı olduğunu açıkladı. 

James Gandolfini'nin New Jerseyli mafya babası Tony Soprano'yu canlandırarak ikonik bir karakter haline gelmesinin üzerinden 25 yıl geçti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Banliyölü aile babası rolündeki Gandolfini'nin 2013'teki ölümü The Sopranos'un devam edebileceğine dair umutları sona erdirmiş olabilir ancak dizi, yıllar sonra bile genç nesillerin prestijli televizyon klasiğini keşfetmesiyle yeni hayranlar kazanmaya devam ediyor.

The Sopranos oyuncularından birkaçı dizinin 25. yıldönümünü kutlamak üzere yaratıcı Chase'le birlikte bir yuvarlak masa toplantısında bir araya geldi. 

Sohbet sırasında Chase, dizideki yüksek ölüm sayısına değinerek gerçek mafyanın dizide olduğu kadar çok cinayet işlemediğini ve bunun tamamen kasıtlı bir sapma olduğunu itiraf etti.

"Herkes sağ çıkamadı"

"Dizideki cinayetlerle ilgili şöyle bir şey var" diye söze başlayan Chase, şunları söyledi: 

Gerçek mafyaya bakarsanız, 1999'dan 2007'ye kadar New York metropol bölgesinde toplam 9 cinayet işlendiğini görürsünüz. Biz her sezon 9 cinayet işliyorduk. Yani evet, herkes sağ çıkamadı.

Gelmiş geçmiş en iyi dizilerden biri kabul edilen suç dramasının pilot bölümü, 10 Ocak 1999'da ekranlara gelmişti. 

"Tüm zamanların en iyisi"

David Chase'in yarattığı ve 6 sezon boyunca ekranlara gelen dizinin başrollerinde James Gandolfini, Lorraine Bracco, Edie Falco, Michael Imperioli, Dominic Chianese, Steven Van Zandt, Tony Sirico, Robert Iler ve Jamie-Lynn Sigler yer almıştı.

2013'te Amerika Yazarlar Birliği, The Sopranos'u tüm zamanların en iyi yazılmış televizyon dizisi seçmişti. 

The Sopranos ayrıca Rolling Stone'un tüm zamanların en iyi 100 televizyon dizisi listesinde 2016 ve 2022'de birinci sırada yer aldı.

Öte yandan televizyon klasiğinin son sahnesinde kullanılan masa, geçen hafta internette 82 bin 600 dolara satılmıştı. 

ABD'nin New Jersey eyaletindeki Bloomfield kasabasında yer alan Holsten's adlı restorandaki masa için açık artırma, alışveriş sitesi eBay üzerinden 28 Şubat'ta başlatılmıştı.

Dizide kullanılan restoran menülerinden biri de 2007'de eBay'de 4 bin 150 dolara satılmıştı.
 

Independent Türkçe, Empire, ScreenRant, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU