Netflix'in büyük fiyaskosunun yıldızı konuştu: "Sonsuza dek savunacağım"

Eleştirmenler "çirkin, affedilmez derecede sıkıcı ve kendini ciddiye alan bir karmaşa" demişti

Netflix, yapımı 20 sene süren projeye 166 milyon dolar harcadı (Netflix) 

Sofia Boutella, Zack Snyder'ın bilimkurgu destanı Rebel Moon'a gelen olumsuz eleştirilerle ilgili konuştu. 

Snyder'ın iki kısımdan oluşan galaksiler arası hikayesinin ilk bölümü, 22 Aralık 2023'te Netflix'te gösterime girmişti. Faşist rejime karşı tavır alan bir grup direnişçinin hikayesini anlatan film, eleştirmenler tarafından yerden yere vuruldu. 

Devam filmiyle dönecek

Zack Snyder'ın büyük bütçeli bilimkurgu filmi kötü eleştiriler alsa da seri, Rebel Moon - Part Two: The Scargiver'la devam edecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Boutella, Rebel Moon'un gösterime girmesinin ardından gelen sert tepkileri nasıl değerlendirdiğini Vulture'a açıkladı. 

Cezayirli aktris, "Sofia Boutella'nın görmek istediği aksiyon" başlıklı röportajda, başlangıçta eleştirilere hazırlıklı olsa da sert yorumların onu biraz bunalttığını söyledi.

Vulture'ın "türün en meşgul kadını" diye nitelendirdiği 41 yaşındaki oyuncu, ekibin bir parçası olmaktan gurur duyduğunu da kesin bir dille ifade etti. 

"Her zaman bu yumruklara karşı koyabilecek güçte olduğumu düşünmüştüm" diyen oyuncu, yaşadıklarını şöyle anlattı: 

Ama sonra Rebel Moon'a gelen eleştirileri okudum ve bu beni gerçekten etkiledi. Bu konuda dürüst olacağım. Bu projeyi çok önemseyen herkes için bu sorumluluğu taşıdığımı hissediyorum ve beni etkileyen de bu oldu.

"Bir şeyin bu derece yıkıldığını görmek çok zor"

Kendisine yönelik yorumların kötü olmadığını hatırlatan aktris, sözlerine şöyle devam etti:

Aslında şanslıydım ve insanlar ortaya koyduğum işi beğendi ama film eleştirildi. Bu, projeye yüreğini ve emeğini koyan herkes adına beni gerçekten etkiledi. Bir şeyin bu derece yıkıldığını görmek çok zor. Bunun bir parçası olduğum için gurur duyuyorum ve hayatımın sonsuza kadar savunacağım çok önemli bir parçası olacak.

Pek çok eleştirmen Snyder'ın görselliğini ve serinin dünyası için kurduğu temelleri beğendi. Film, ilk haftasında Netflix'in çok izlenenler listesinde zirveye çıksa da kısa sürede kademeli olarak düştü. 

78 milyondan fazla izlendi

Bazı sinema yazarlarıysa film için "çirkin, affedilmez derecede sıkıcı ve kendini ciddiye alan bir karmaşa" yorumunu yaptı.

Ocak 2024 itibariyla aldığı kötü yorumlara rağmen 78 milyon izlenme elde eden filmin ardından, serinin geleceği şimdilik güvende görünüyor.

Rebel Moon - Part Two: The Scargiver 19 Nisan'da Netflix'te gösterime girecek.


Independent Türkçe, ScreenRant, Vulture

DAHA FAZLA HABER OKU