Akademi üyesinden Oscar itirafı: "Robert Downey Jr.'la tanışmak dengeleri değiştirdi"

Downey Jr. 2024 Oscar Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde yarışıyor

(AP)

Bir Oscar seçmeni, bir ödül sezonu partisinde Robert Downey Jr.'la yaşadığı olumlu etkileşimin Oppenheimer'ın yıldızını destekleme kararında etkili olduğunu itiraf etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

58 yaşındaki Downey Jr. 2024 Oscar Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında yarışıyor. American Fiction'dan Sterling K. Brown, Dolunay Katilleri'nden (Killers of the Flower Moon) Robert De Niro, Barbie'den Ryan Gosling ve Zavallılar'dan (Poor Things) Mark Ruffalo'yla yarışıyor.

İsmini vermek istemeyen erkek Akademi üyesi The Hollywood Reporter'a, "[Zavallılar'dan] Mark Ruffalo ve [Oppenheimer'dan] Robert Downey Jr. arasında kaldım" diye itiraf etti: 

Sevimsiz olsa da size dürüst olacağım: Downey'le bir ödül sezonu partisinde tanıştım, benim başlatmadığım bir etkileşimimiz oldu ve bu benim için dengeleri değiştirdi.

Kampanya önemli! [Gülüyor.] Bu filmde ve diğer pek çok filmde onun bir aktör olarak gerçekten harika yanı, her zaman inandırıcı olma becerisi. Hikaye [Lewis] Strauss'a döndükçe onun da dönüşmesini izlemek hoşuma gitti.

Ayrıca En İyi Yönetmen kategorisinde de Nolan'a oy verdiğini açıkladı. "Bu kolay bir seçimdi: [Oppenheimer'ın] Christopher Nolan'ı Kara Şövalye'den (The Dark Knight) beri bu ödülü kazanmayı hak ediyor ve kariyerinin en muazzam başarısı olan bu filmle de kazanmayı gerçekten hak ediyor" diyerek övgüde bulundu.

Ancak konu En İyi Film'e geldiğinde, Jonathan Glazer'ın holokost draması İlgi Alanı'nın (Zone of Interest) oy pusulasında Oppenheimer'ı geride bıraktığını söyledi.

Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. Oppenheimer'da Lewis Strauss rolünde (Universal Studios)​​​​​​​

Oppenheimer ve İlgi Alanı arasında seçim yapmak çok zordu. Oppenheimer sinemayı ilerleten bir film.

Ama hiçbir film bana İlgi Alanı gibi hissettirmedi.

Akademi'nin oylama organı, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin bir parçası olan 10 binden az sektör profesyonelinden oluşuyor. 2024 Oscarları için oylama süresi 27 Şubat Salı günü resmen sona erdi.

Kazananlar 11 Mart'ta Dolby Theatre'da TSİ 2.00'de başlayacak canlı yayın sırasında açıklanacak.

Oppenheimer 13 adaylıkla Oscar yarışında başı çekiyor.

Onu sırasıyla 11 ve 8 adaylıkla Yorgos Lanthimos'un absürd bilimkurgu komedisi Zavalılar ve Greta Gerwig'in gişe canavarı kıran fantezisi Barbie takip ediyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU