The Walking Dead'in kaçındığı sahne 11 yıl sonra hayata geçti

Yeni dizi, çizgi romandaki acımasız anı sonunda televizyona uyarladı

Eleştirmenler, "Rick ve Michonne'un hikayesi şimdiye kadarki en iyi spinoff" yorumunu yaparak yeni diziyi övüyor (AMC)

The Walking Dead serisinin heyecanla beklenen yeni spinoff'u The Ones Who Live'in ilk bölümü gösterime girdi.

Serinin Dead City ve Daryl Dixon'dan sonraki 6. spinoff'u, CRM helikopteriyle götürülen Rick Grimes ve onu arayan Michonne'un dönüşünü konu alıyor.

Çizgi romandaki meşhur an sonunda gerçekleşti

The Walking Dead: The Ones Who Live'in oyuncu kadrosunda rollerini yeniden canlandıran Andrew Lincoln, Danai Gurira ve Pollyanna McIntosh'un yanı sıra yeni isimler Lesley-Ann Brandt, Matthew August Jeffers ve CRM'in Tümgenerali Beale rolünde Lost'un yıldızı Terry O'Quinn yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eleştirmenlerin övgüler yağdırdığı dizi için "duygusal ve sürükleyici bir spinoff" gibi yorumlar yapılmıştı.

Rick ve Michonne'u tekrar buluşturacağı için uzun süredir heyecanla beklenen yapım, ana dizinin kasıtlı olarak kaçtığı çizgi romandaki acımasız bir anı ekrana uyarladı.

Andrew Lincoln, dizideki 9 sezonu boyunca, canlandırdığı Rick Grimes'ın çizgi romanda da görülen pek çok önemli anını hayata geçirmeyi başarmıştı. Ancak yine de büyük bir eksiklik vardı.

*Buradan sonrası spoiler içerir, bizden uyarması* 

The Walking Dead'in yaratıcısı Robert Kirkman'ın çizgi roman hikayesinde Rick ve arkadaşları, Vali'yle ilk karşılaştığında, kötü adam Rick'in elini kesmişti. 

AMC'nin The Walking Dead dizisiyse Rick'in bir elini kaybetmesini hiçbir zaman ekranlara taşımamıştı. Andrew Lincoln 9. sezonda The Walking Dead'den ayrıldığında, birkaç kez kıl payı kurtulmasına rağmen Rick'in hâlâ iki eli vardı. 

Bandaj detayı

Negan'ın bunu yapmak için fırsatı vardı. Rick, Jadis'in gladyatör zombisiyle savaşırken elini kötü bir şekilde yaralamış ve Andrew Lincoln çizgi romandaki karakterine selam göndermek için zaman zaman sağ eline bandaj bile takmıştı.

The Walking Dead, bu ipuçlarını hiçbir zaman daha ileri götürmemişti ama The Ones Who Live'in Rick için başka planları vardı.
 


Yeni dizide başarısız bir kaçış girişiminde Rick, baltasını kullanarak bir CRM askerine bağlı olan elini keser ve özgürlüğe doğru koşmaya başlıyor. Yarayı dağlamak için durduğundaysa CRM muhafızları çok geçmeden onu yakalıyor.

Ne kadar acımasızlaştığını gösteriyor

Eleştirmenlere göre Rick'in elinin bir kötü adam tarafından değil kendisi tarafından kesilmesi, Andrew Lincoln'ün canlandırdığı meşhur karakterin zombi salgını başladığından bu yana ne kadar acımasızlaştığını gösteriyor. 

Rick kendi elini kestiği için doğal olarak daha az kullandığı sol elini seçiyor oysa çizgi romanda Vali, kasıtlı olarak Rick'i silah kullandığı sağ elini kesmişti.

"Şu anda elini kesseler ne kadar havalı olurdu"

The Walking Dead'in yaratıcısı Robert Kirkman, daha önce verdiği bir röportajda televizyon uyarlamasında Rick Grimes'ın elini kaybetmeyebileceğini belirtmişti.

Kirkman, 2011'de San Diego Comic-Con'da gazetecilere şunları söylemişti: 

Kararlı olduğum bir konu var ki, Rick'in elini televizyonda kesmememiz gerektiğini düşünüyorum. Bir çizgi roman yazarken ne yaptığımı düşünmüyorum. Şöyle diyorum: 'Ah, şu anda elini kesseler çok havalı olurdu. Bu epey şoke edici olurdu, değil mi?' Sonra bunu yapıyorum ve 5 sayı sonra, 'Rick bir kutu fasulye açıyor' diye yazıyorum. Sonra senaryoya bakıyorum ve 'Bunu şimdi yapamaz' diye düşünüyorum. Bunu hiç düşünmemiştim bile.


Independent Türkçe, ScreenRant, DigitalSpy

DAHA FAZLA HABER OKU