True Detective'in yaratıcısından tartışma yaratan paylaşım

Pizzolatto daha önce HBO dizisinin 4. sezonuna tepki göstermişti

(HBO)

True Detective'in yaratıcısı Nic Pizzolatto, dizinin Night Country adlı 4. sezonun finaliyle ilgili tartışmalı bir paylaşım yaptı.

HBO dizisinin son sezonu, Pizzolatto'nun tasarlamadığı ilk sezon. Pizzolatto yönetici yapımcı sıfatıyla yapımda yer alsa da daha önce diziyi eleştirerek "bu hikayeye kesinlikle hiçbir katkısı olmadığını" söylemişti.

Issa López'in yarattığı Night Country'nin başrolündeki Jodie Foster, Alaska'nın ıssız bölgelerinin sınırlarında yer alan kurgusal bir kasabanın yerel polis şefi Liz Danvers'ı canlandırıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pizzolatto, izleyicilerin diziyle ilgili olumlu ve olumsuz yorumlarını paylaşabilmesi için 22 Şubat Çarşamba günü Instagram'da bir gönderi paylaştı.

Gönderinin açıklama kısmına Pizzolatto "Burası True Detective'le ilgili tüm trolleme/destekleme/çekişmelerinizin ve dizinin iyi olduğunu düşünmeyen herkesin mutlak ahlaki yozlaşması ve kadın düşmanlığının yeri. Bu uzun yorumları gerçek aşkım olan eşim ve babamın ölümüyle ilgili paylaşımlarımdan uzaklaştıralım, tamam mı?" diye yazdı.

'Medeni olun' derdim ama bir dizinin eleştirilmesi, ortadan kaldırılması gereken bir tür Hitler kötülüğüne işaret ediyorsa elbette medeniliğe yer yok. O yüzden böyle devam edin. Hicve kapımız açık ve güzel bir gün geçirmeye çalışın.

 


Özellikle diziyi eleştiren Instagram Hikayeleri'ni yeniden paylaşmasının ardından hayranlar, Pizzolatto'nun gönderisinin yorum bölümünde karışık tepkiler verdi.

Bir kullanıcı "Net konuşmak gerekirse: 1. sezon şaheser, 2. sezon şaheser, 3. sezon hak ettiği değeri görmedi, 4. sezonsa yeteneğiniz ve vizyonunuz olmadan var olamadı. Hepsi bu" diye yorum yaptı. 

Pizzolatto, kendisini eleştiren bir kullanıcıya "Ve yine de... Kadın baş karakterim Emmy adaylığı kazandı" diye yanıt verdi.

'Vasatlık ödüllendirilir'... Halihazırda ödüllendirilen şeyleri göz önüne alarak bunun üzerine düşünmelisiniz.

Senarist daha önce, finalin yayımlanmasının ardından sezonu "karman çorman" diye nitelendirdiği ve finalde ortaya çıkan şeyi "kendini ahlaki olarak üstün gören vigilantizm" diye eleştirdiği yorumları yeniden paylaşmıştı.
 

Jodie Foster
Yeni dedektif: Jodie Foster, Night Country'nin sezon finalinde (HBO)


Dizide Alaska Eyalet Polisi Evangeline Navarro'yu canlandıran Night Country'nin yıldızı Kali Reis, Pizzolatto'nun eleştirilerine sertçe karşılık vermişti.

Yapımın asıl yaratıcısının olumsuz görüşleriyle ilgili haberlere yanıt veren Reis, 19 Şubat Pazartesi günü X'te şöyle yazmıştı:

Gerçekten çok yazık. Ama sanırım 'paylaşacak iyi bir şeyin yoksa başkalarının işine b*k atmak' yeni moda haha.

Dizi sorumlusu Issa López de 31 Ocak'ta Vulture'a verdiği röportajda Pizzolatto'nun yorumlarına yanıt vermişti:

Her hikaye anlatıcısının, yarattığı hikayelerle çok özel, kendine özgü ve benzersiz bir ilişkisi olduğuna inanıyorum ve tepkileri ne olursa olsun, buna hakkı var. Bu onun ayrıcalığı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU