Messi, Hong Kong krizinin ardından gelen tepkilere yanıt verdi

Arjantin'in Çin'de oynayacağı maçlar iptal edilmişti

Messi geçen yıl Avrupa'daki kariyerini noktalayarak Inter Miami'ye transfer olmuştu (Reuters)

Arjantinli futbol yıldızı Lionel Messi, takımı Inter Miami'nin Hong Kong'da oynadığı hazırlık karşılaşmasında forma giymemesiyle ilgili tartışmalara yanıt verdi.

Çin'in en büyük sosyal medya platformlarından Weibo'da bir paylaşım yapan Messi, "Hong Kong'daki maçın ardından söylenen birçok şeyi duydum ve okudum. Kimsenin yalan haberleri okumaya devam etmemesi için bu videoyu kaydetmek istedim" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Arjantinli yıldız, "İnsanların, siyasi nedenlerle oynamadığımı söylediğini duydum. Bu tamamen yanlış. Eğer öyle olsaydı, daha önce defalarca kez yaptığım gibi Japonya'yı veya Çin'i ziyaret etmezdim. Kariyerimin başından bu yana Çin'le çok yakın ve özel bir ilişkim var" diye konuştu.

Lionel Messi, 4 Şubat'ta Hong Kong'da takımının yerel lig karmasıyla yaptığı maçta yedek kulübesinde oturmuştu.

Arjantinli yıldızın birkaç gün sonra Japonya'da oynanan hazırlık karşılaşmasında forma giymesi, Çin devlet medyası ve Hong Konglu yetkililer tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Tartışmaların şiddetlenmesinin ardından, Arjantin milli takımının martta Fildişi Sahili'yle Pekin'de ve Nijerya'yla Hangzhou'da oynayacağı hazırlık karşılaşmaları da Çinli yetkililer tarafından iptal edilmişti.

Karşılaşma öncesi bir kas sakatlığı yaşadığını söyleyen Messi, "Hong Kong'daki maçtan bir gün önce idmanı izlemeye gelenler için sahaya çıkmaya çalıştım. Maçtan birkaç gün sonraysa daha iyi hissettim ve bu yüzden Japonya'da bir süre oynayabildim" dedi.

Hong Kong'daki karşılaşmada forma giyemeyen Messi, birkaç gün sonra Inter Miami'nin Vissel Kobe'yle Tokyo'da oynadığı hazırlık maçının ikinci yarısında oyuna girmişti.

Hong Kong'daki hazırlık maçını organize eden şirket, tribüne gelen taraftarlara yaklaşık 640 dolarlık bilet fiyatının yarısının iade edileceğini duyurmuştu.

Messi'nin paylaşımı 40 milyondan fazla kez izlendi.

 

Independent Türkçe, SCMP, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU