Wrexham, 6-0'lık zaferiyle bir üst ligi garantiledi

Ryan Reynolds ve Rob McElhenney kulubü satın aldıklarından beri takım onların idarelerinde arka arkaya bir üst lige yükseldi

Wrexham arka arkaya bir üst lige yükselişini garantiledi (AP)

Wrexham, Forest Green Rovers'ı 6-0 gibi ezici bir skorla mağlup ederek arka arkaya lig tırmanma serüvenini klas bir şekilde tamamladı ve Hollywood filmlerine yakışır bir finale daha imza attı.

Kulübün ünlü sahipleri Ryan Reynolds ve Rob McElhenney, geçen sezon kendi idarelerinde dramatik bir şekilde ulaşılan Ulusal Lig (National League) şampiyonluğuyla takımın 15 yıl sonra ilk kez İngiltere Futbol Ligi'ne (EFL/English Football League) dönmesini sağladılar. Şimdi de EFL 2'nin bitimine iki maç kala ligi ilk üçte bitirmeyi garantileyerek EFL'deki yerlerini ayırttılar. 

Forest Green karşısında ilk golü Elliot Lee atarken, Ryan Inniss'in kendi kalesine attığı golün öncesinde ve sonrasında da Paul Mullin fileleri havalandırdı. Devre arasına 4-0 önde giren Wrexham, ikinci yarıda da Ryan Barnett ve Jack Marriott'un golleriyle skoru aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mansfield'ın MK Dons'u 4-1 mağlup ettiği maç başta olmak üzere diğer maçlarda alınan sonuçlar, Wrexham'ın gelecek sezon EFL'deki yerini garantilediği anlamına gelirken, bu yenilgi lig sonuncusu Forest Green'i İngiltere Futbol Ligi'nden ciddi düşme tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. 

Reynolds ve McElhenney destekli peri masalının son bölümü olan bu galibiyet, takımın iç yüzünün anlatıldığı popüler belgesel serisi Welcome to Wrexham'ın üçüncü sezonuna mükemmel bir son oldu. 

17. dakikadan sonra kazanılan korner, Mullin'in kafa vuruşunun engellenmesini takiben yaşanan çılgınca bir kale ağzı mücadelesinin ardından Lee'nin açılış golünü atmasını sağladı. Geçen sezonun Ulusal Lig şampiyonunun farkı ikiye çıkarması sadece 6 dakika sürdü. Lee yine oyuna dahil oldu ve James McClean'e pas attı, o da arka direkte duran Mullin'i tercih ederek sezondaki 24. golünü kafa vuruşuyla kaydetmesini sağladı. 

İlk yarıda tamamen baskın olan Wrexham'ın üçüncü golü, defans oyuncusu Eoghan O'Connell'in şansını deneyerek uzak mesafeden attığı şutla geldi. O'Connell'in şutu, Inniss'e çarparak acımasız bir şekilde yön değiştirdi ve kaleci Vicente Reyes'i çaresiz bıraktı.

İlk yarı bitmeden Mullin'in Wrexham'ın 4. golünü atması için hâlâ zamanı vardı. Köşe vuruşundan gelen top tamamen uzaklaştırılamadı ve köşede boş pozisyonda olan forvet oyuncusu Mullin'in önüne düştü ve şutu rakipten sekerek kaleye girdi. 

İkinci yarıdaysa Barnett, McClean'in ara pasında müthiş bir voleyle maça dahil olarak skoru 5-0 yaptı. Maçın bitimine 6 dakika kala Marriott son golü atarak skoru tamamladı ve Wrexham'ın bir üst lige yükleşini kutlamasını sağladı. 

It's Always Sunny in Philadelphia'nın yaratıcısı McElhenney, galibiyete ve bir üst lige yükleşin garantilenmesine karşılık olarak Twitter/X'te kalp emojisiyle birlikte "Söylenecek kelime yok" diye yazdı.
 


McElhenney maçı izlerken, çifte gol atan Mullin'i de överek şöyle dedi:

Bu onun en sevdiğim golü olabilir. Maçı kazandıran bir gol ya da süslü bir şey değil. Sadece azim, mücadele ve cesaret.

@PMullin7, o stadyumdakilerin zor kazandıkları maaşlarını maça %95'ini verenleri izlemek için ödemediklerini biliyor. Onlar %100'ü hak ediyor ve o da bunu onlara veriyor. Her zaman. 

McElhenney, geçen yıl ABD'deki hazırlık maçları sırasında forvet oyuncusu Mullin'in pnömotoraks geçirmesi sebebiye futbolcunun iyileşmesi için kendi evinde kalmasına izin vermişti. 

Ajanslardan da yararlanılmıştır. 


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU