Nolan, Oppenheimer'da neden ünlü aktörün oynamadığını açıkladı

Britanyalı usta aktör, yönetmenin Kara Şövalye üçlemesi ve Cillian Murphy'le birlikte rol aldığı Başlangıç da dahil 8 filminde rol almıştı

Christopher Nolan, Cillian Murphy ve Emily Blunt'la birlikte Oppenheimer setinde (AP)

Christopher Nolan, uzun süredir birlikte çalıştığı Sör Michael Caine'in Oscar adayı tarihi epik filmi Oppenheimer'da yer almamasının nedenini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nükleer silahlanma yarışını konu alan film bu yıl Akademi Ödülleri adaylıklarını silip süpürerek toplam 13 dalda aday gösterilmişti.

"Atom bombasının babası" J. Robert Oppenheimer'ı canlandıran İrlandalı aktör Cillian Murphy, En İyi Erkek Oyuncu dalında aday gösterilirken, Nolan da En İyi Yönetmen dalında yarışıyor.

Ancak Caine'in filmde yer almaması Nolan hayranlarını şaşırtmış olabilir. Britanyalı usta aktör, Christian Bale'in Batman'i canlandırdığı Kara Şövalye (The Dark Knight) serisi de dahil yönetmenin bugüne kadar 8 filminde rol aldı.

Ayrıca Nolan'ın sıkça birlikte çalıştığı bir diğer isim olan Murphy'yle birlikte Başlangıç'ta (Inception) da rol almıştı.

Nolan 14 Şubat Çarşamba günü her yıl düzenlenen Britanya Film Enstitüsü (BFI) başkanları yemeğinde BFI Fellowship ödülünü kabul ederken bu konuya değindi.

Murphy'nin ödülü takdim etmesinin ardından Nolan, eşi ve yapımcısı Emma Thomas'a saygılarını sunarken, törene katılan Caine'le olan ilişkisine ve Oppenheimer'da rol almamasının nedenine de değindi.

90 yaşındaki Caine, söylenene göre Nolan'a "Tamam, bu kadar yeter" demiş.

Yönetmen, "Kendi başıma ilerlemek zorundaydım" diye açıkladı.

Yani, tamam, Michael Caine yok, o zaman Matt Damon, Robert Downey Jr., Kenneth Branagh, Emily Blunt, Florence Pugh, Josh Hartnett, Cillian Murphy, Tom Conti'yi alsam iyi olur diye düşündüm ve tüm bu harika isimlerin bir Michael Caine'e eşit olacağını umdum.

Nolan şöyle devam etti:

Pek çok kişi bana yardım etti, birçok farklı şekilde yanımda oldu.

Bunu aldığım için çok duygulandım, sunum da çok dokunaklıydı. Bu benim için dünyalara bedel.

BFI'dan yapılan açıklamada, Nolan'ın "dünyanın en yenilikçi ve etkili film yönetmenlerinden biri olarak sinemaya sağladığı olağanüstü başarılar ve muazzam katkı" nedeniyle Fellowship ödülüyle onurlandırdığı belirtildi.

Ödülü takdim eden Murphy, Nolan'ın filmlerini "benzersiz, sınırları zorlayan, alışılmamış, kışkırtıcı, hırslı ve unutulmaz" diye nitelendirdi ve ekledi:

O milyonda bir bulunur, gerçek bir efsane, dünyanın en büyük yönetmenlerinden biri.

Murphy, "Onu tanımak ve son 20 yıl boyunca onunla bu kadar yakın çalışmış olmak benim için bir ayrıcalık. Hem bir sanatçı ve hem de bir insan olarak ona büyük saygı duyuyorum" dedi.

Londra'daki Rosewood Otel'de düzenlenen etkinliğe ayrıca Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak, Kültür Bakanı Lucy Frazer, aktör Sör Kenneth Branagh, Oppenheimer'ın yıldızları Josh Hartnett ve Tom Conti'yle besteci Hans Zimmer katıldı.

BFI'ın başkanı Tim Richards şunları söyledi:

Britanyalı film yönetmeni Christopher Nolan'ı sinemaya yaptığı olağanüstü katkılardan dolayı BFI Fellowship'le onurlandırmaktan ve takdir etmekten büyük mutluluk duyuyorum.

Dünyanın dört bir yanındaki izleyicileri büyüleyen, gişede milyarlar kazandıran, eleştirmenlerin beğenisini ve ödüllerini toplayan filmler yaratan Nolan, 21. yüzyılın en büyük sinemacılarından biri.

Christopher'ın bir sinemacı olarak tutkusu, Film Vakfı'na (The Film Foundation) katılımı ve Morf Vakfı (Morf Foundation) aracılığıyla BFI'ın fotokimyasal çalışmalarına verdiği destek yoluyla selüloitin korunmasına olan bağlılığıyla eşleşiyor.

Böylece, mevcut ve gelecekteki izleyiciler uzun yıllar boyunca inanılmaz derecede zengin sinema tarihimizden keyif almaya ve öğrenmeye devam edebilecek.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU