Henry Cavill'in yeni casusluk filminden kötü başlangıç

200 milyon dolar bütçeli film gişede hayal kırıklığı yarattı

Matthew Vaughn yönetmenliğindeki film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden sadece 35 puan alabildi (Universal)

Argylle, şimdiden gişede hayal kırıklığı yaratacak gibi görünüyor ve bu filmin başrolündeki ünlü oyuncu Henry Cavill için ilk değil. 

Komedi türündeki casus filmi Argylle'in oyuncu kadrosunda Cavill'in yanı sıra Bryce Dallas Howard, Sam Rockwell, Bryan Cranston, Samuel L. Jackson, Dua Lipa ve John Cena gibi birçok önemli isim yer alıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'de 2 Şubat'ta gösterime giren filmin bütçesinin 200 milyon dolar olduğu açıklandı. Argylle'in başarılı olması içinse gişede en az 300 milyon dolar kazanması gerekiyor. Ancak Variety'nin haberi, filmin gişede bu kadar kazanamayacağını öne sürüyor. 

The Wrap'e göre Cuma günü 6,5 milyon dolarlık sönük bir açılış yapan film, hafta sonu boyunca toplam 16,5 milyon dolar civarında hasılat edecek.

Eleştirmenlere göre bu, bir seri başlatmak için büyük umutları olan bir film için kötü bir başlangıç.

Henry Cavill için ilk değil

Bu yetersiz açılış 40 yaşındaki Britanyalı aktör için ilk değil.

Box Office Mojo'ya göre, Cavill'in başrolde olduğu Kod Adı: UNCLE (The Man from UNCLE) 75 milyon dolarlık bütçesine karşılık dünya çapında 110 milyon dolar kazanmadan önce sadece 13,4 milyon dolarla açılış yapmıştı.

Guy Ritchie imzasını taşıyan 2015 yapımı film, eleştirmenlerden olumlu yorumlar alsa da gişede aradığı başarıya ulaşamamıştı.

Cavill'in son filmi için tüm işaretler gişede büyük bir başarısızlığa işaret ediyor. Casus komedisi, hafta sonunun her gününde 6,5 milyon dolar kazansa bile bu sadece 19,5 milyon dolarlık bir açılış anlamına gelir, ki bu da dünya çapında 300 milyon dolar kazanmayı uman bir filmin isteyeceğinin çok altında bir açılış anlamına geliyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, Variety, The Wrap, Box Office Mojo

DAHA FAZLA HABER OKU