Henry Cavill'den yeni casusluk filmi: James Bond'a hiç benzemiyor

Eleştirmenlere göre bu iyi bir şey

Apple TV+'ın yeni filminin, Şubat 2024'te gösterime girmesi planlanıyor (Universal / Sony)

Henry Cavill, uzun yıllardır Ian Fleming'in ünlü gizli ajanı James Bond'u canlandırmak için yarışıyordu. Hatta Casino Royale'in yönetmeni Martin Campbell, Superman'in yıldızının James Bond'u oynamak için girdiği seçmelerin "muazzam" geçtiğini açıklamıştı. Cavill, serinin 2006 tarihli filmi için girdiği seçmeleri kaybetmiş ve rol Daniel Craig'e gitmişti. 

Cavill ajan oldu ama 007 değil

Cavill, bu kez Bond serisine benzemeyen yeni bir casus filminin başrolünde. Argylle: Gizli Casus'ta (Argylle) Cavill, hareketleri yazar Elly Conway tarafından kontrol edilen kurgusal bir casusu canlandırıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çarpıcı renk paleti ve gösterişli estetiğiyle Guy Ritchie'nin 2015 tarihli filmi Kod Adı: UNCLE'ı (The Man from UNCLE) andıran 107 milyon dolarlık yapım, Cavill için Bond söylentilerine bir darbe oldu.

The Witcher'ın yıldızının başrolde olduğu Argylle: Gizli Casus, mizah ve aksiyonun karışımını kullanarak birçok casus filmi klişesiyle dalga geçiyor. 

Eleştirmenlere göre film, James Bond serisine göz kırpsa da yine de çok farklı görünüyor. 40 yaşındaki aktörün casusluk filmi, Samuel L. Jackson'ın canlandırdığı karakterle Kingsmen serisiyle, Sam Rockwell'in canlandırdığı karakterle Suikast Treni'yle (Bullet Train) dalga geçiyor. Bu da onu bir James Bond filminden ayırmaya yardımcı oluyor.

Bond sesleri kesilir mi?

Eleştirmenlere göre Britanyalı oyuncunun Ajan Ayglle'ı oynaması Bond'u canlandırması için koparılan yaygarayı kesmeyecek olsa da biraz daha benzersiz bir şey yapmasına olanak sağlayabilir.

Oyuncu kadrosu parlıyor

BAFTA adayı yönetmen Matthew Vaughn imzasını taşıyan Argylle: Gizli Casus'un oyuncu kadrosunda Cavill'in yanı sıra Bryce Dallas Howard, Sofia Boutella, Rob Delaney, Dua Lipa, John Cena, Bryan Cranston, Samuel L. Jackson ve Sam Rockwell gibi yıldız isimler yer alıyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, GQ
 

DAHA FAZLA HABER OKU