Margot Robbie, Oscar Ödülleri'yle ilgili sessizliğini bozdu

Gişede büyük başarı elde eden film Akademi Ödülleri'nde 8 dalda adaylık alsa da iki önemli kategoride yarış dışı kalmıştı

(Reuters)

Margot Robbie, yakın zamanda Oscar'da Barbie'ye burun kıvrılmasına nihayet yanıt verirken bu durum rol arkadaşları, hayranları ve kamuoyunca tanınmış diğer isimler arasında geniş çapta tepkiye yol açmıştı.

Yazın gişeyi kasıp kavuran film, Akademi Ödülleri'nde toplam 8 dalda aday gösterilse de Greta Gerwig'e En İyi Yönetmen ve Robbie'ye En İyi Kadın Oyuncu adaylığı kazandıramamıştı.

Bu durum sektörde ve ötesinde büyük bir öfkeye yol açarken Barbie'nin yıldızları Ryan Gosling ve America Ferrera (ikisi de sırasıyla En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu adaylığı elde etti) hayal kırıklıklarını dile getirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski ABD First Lady'si ve Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da olaya müdahil olurken, Avustralya'daki yerel bir polis teşkilatı da "soygunu" "soruşturduklarını" açıklamıştı.

Artık ortalığın yatışmasının ardından Robbie, Barbie'nin Oscar'daki iki büyük kategoride yarış dışı bırakılmasıyla ilgili sessizliğini bozdu.

Deadline'a "Bu kadar şanslı olduğunuzu bildiğinizde üzülmenin imkanı yok" diyen Robbie, "Akademi Ödülleri'nde 8 adaylıkları olduğu için havalara uçtuğunu" söyleyerek "Çok çılgınca" diye ekledi.

Robbie sözlerine şöyle devam etti:

Herkesin bu adaylıkları alması ve En İyi Film adaylığı inanılmaz.

 

Barbie
Greta Gerwig (solda) ve Margot Robbie​​ (AP)​​​​​

 

Elbette Greta'nın yönetmen olarak aday gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü yaptığı ve başardığı şey birinin kariyerinde, hayatında bir kez olacak bir şey, gerçekten öyle. Ama tüm filmler için inanılmaz bir yıl oldu.

Ünlü oyuncu "Kültürü değiştirecek, kültürü etkileyecek, bir tür etki yaratacak bir şey yapmak üzere yola çıktık" dedi.

Ve bunu şimdiden yaptı ve bazılarıyla ilgili hayal ettiğimizden çok daha fazlasını yaptı. Ve bu gerçekten de tüm bunların sonucunda elde edilebilecek en büyük ödül.

Oyunculuk adaylıklarının yanı sıra Barbie, 2024 Oscar Ödülleri'nde En İyi Film, Kostüm Tasarımı, Prodüksiyon Tasarımı, Uyarlama Senaryo ve Özgün Şarkı dallarında yarışacak. Fim, I'm Just Ken ve What Was I Made For? adlı iki şarkısıyla son kategoride iki adaylık elde etti.

Robbie daha önce iki kez Oscar'a aday gösterilmişti: önce 2017 yapımı spor biyografisi Ben, Tonya'daki (I, Tonya) başrolü ve sonra da 2019 yapımı komedi gerilim filmi Skandal'daki (Bombshell) yardımcı rolüyle.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU