Eritre'den uçuş izni alamayan Almanya Dışişleri Bakanı’nın uçağı Cidde'ye indi

Alman Bakan, çarşamba öğleden sonra, Cibuti’de mevkidaşı Mahmud Ali Yusuf ile görüşecekti

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Suudi Arabistan’ın batısındaki Cidde Havaalanı’nda uçağından iniyor / Fotoğraf: DPA

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un uçağı, Çarşamba akşamı, Cibuti'ye giderken Eritre’den uçuş izni alamadığı için Suudi Arabistan’ın batısındaki Cidde Havaalanı’na indi.

DPA’nın haberine göre, Bakan Baerbock'un Airbus 321 tipi uçağının Cidde'ye yönlendirildiği bildirildi. Ajans, uçağın bir saatten fazla Kızıldeniz üzerinde uçtuktan sonra, öğleden sonra 14.15'te iniş yaptığını ve Alman heyetinin perşembe günü Cibuti gezisine devam etmeden önce geceyi Suudi kıyı kentinde geçireceğini aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ajans'a konuşan kaynaklar, Baerbock'un uçuşundaki gecikmenin Alman Silahlı Kuvvetleri'nin, Eritre’nin başkenti Asmara'dan uçuş izni alamamasından kaynaklandığını belirterek, Eritre Dışişleri Bakanlığı'ndaki elektrik kesintisinin sorunun uzun bir süre çözülememesine neden olduğu kaydedildi.

Alman Bakan, çarşamba öğleden sonra, Cibuti’de mevkidaşı Mahmud Ali Yusuf ile yapacağı görüşmeyle başlayarak ardından Sudan’da devam eden çatışmaların arka planında, Kenya ve Güney Sudan’ı da kapsayan Doğu Afrika turuna hazırlanıyordu. Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsüne göre bu turda, ‘uluslararası arabuluculuk girişimlerinin nasıl daha iyi koordine edilebileceği ve Sudan'daki çatışmanın taraflarına yönelik baskının nasıl artırılabileceği konularına odaklanacak ayrıca üç ülkenin buradaki çatışmayı sona erdirmeye yönelik diplomatik çabalarda oynadığı rolün önemi vurgulanacaktı.’

Ajansa göre Baerbock, Sudanlı sivil toplum temsilcileriyle Kenya'da buluşacak. Ayrıca Almanya tarafından finanse edilen bir eğitim merkezini ziyaret edecek ve ardından Birleşmiş Milletler Güney Sudan Misyonu (UNMISS) tarafından yönetilen bir kampta inceleme yapacak.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU