Almanya'da Eritreli rejim yanlıları ve muhalifler arasında arbede: 228 kişi gözaltına alındı

Almanya'daki Eritreli muhalifler ile rejim yandaşları arasında çatışma çıktı

Protestolarda şiddetin patlak vermesinin ardından Alman polisi Eritreli göstericilerin etrafını sardı / Fotoğraf: Reuters

Almanya'da yerel polis güçleri yaptığı açıklamada, 16 Eylül Cumartesi günü Stuttgart kentinde Eritreli göçmenler ile polis memurları arasında çıkan arbedenin ardından 228 kişinin göz altına alındığını bildirdi.

Eritre muhalefetine yakın olduklarına inanılan söz konusu kişiler cumartesi akşamı polis memurlarına saldırmakla ve Eritre'deki otoriter rejime yakın bir derneğin düzenlediği etkinliği engellemeye çalışmakla suçlandı.

Toplamda 26 polis memuru, 4 etkinlik katılımcısı ve iki muhalif yaralandı.

Stuttgart Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Carsten Hoefler, güvenlik güçlerinin yaklaşık 300 üyesinin kendilerini Stuttgart sokaklarında, Eritre hükümeti muhalifi ve destekçileri olmak üzere iki grup arasında 'büyük bir şiddet içeren çatışmanın' ortasında bulduğunu söyledi.

Hoefler "Şiddetin hızını ya da boyutunu ön göremedik" açıklamasında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eritre derneklerinin toplantısına Asmara rejimini destekleyen 80-90 kişi katıldı.

Yetkililere göre yüzlerce muhalif, polis tarafından belirlenen gösteri alanına gitmeyi reddetti ardından polis memurlarının tahta parçaları, çiviler, metal çubuklar, şişeler ve taşlarla saldırıya uğradığı çatışmalar yaşandı.

Temmuz ayında, Frankfurt'un kuzeyindeki Giessen'de düzenlenen ve yaklaşık 130 kişinin tutuklanmasıyla sonuçlanan Eritre Müzik Festivali sırasında 20 polis hafif şekilde yaralanmıştı. 

Eritre, Etiyopya'dan ayrılarak Mayıs 1993'te bağımsızlığını kazandı.

O zamandan bu yana ülke her türlü muhalefet hareketini bastıran tek partili bir rejim kuran bağımsızlık mücadelesinin lideri Isaias Afewerki tarafından yönetiliyor.

 

 

Independent Türkçe, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU