Barbie tartışmasına ünlü oyuncu da katıldı: "Herkes kazanamaz"

Akademi'ye tepki yağarken Oscarlı aktris, "Almak istediğiniz her şeyi alamazsınız" dedi

8 dalda aday gösterilen gişe canavarı Barbie'nin 10 Mart'ta gerçekleşecek törende ödüllerin kaçını kazanacağı merak konusu (Warner Bros)

96. Oscar Ödülleri'nin adaylarının açıklanmasıyla pek çok tartışmanın da fitili ateşlenmiş oldu. 

Tartışmaların odağında hasılat rekorları kıran Barbie yer alıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ünlü oyuncu Whoopi Goldberg, Barbie'nin yıldızı Margot Robbie ve yönetmeni Greta Gerwig'in Akademi Ödülleri'nde sırasıyla En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Yönetmen kategorilerinde aday gösterilmemesiyle ilgili düşüncelerini paylaştı.

EGOT (Emmy, Grammy, Oscar ve Tony) ödüllü oyuncu, sohbet programı The View'un dünkü bölümünde, "Olay şöyle: Herkes kazanamaz" dedi ve ekledi: 

Bu hiçe saymak değil. Ben de bunu belirtmek istiyorum.

Oscar töreninin eski sunucularından Goldberg, "En iyi film adayları için oy verenler elitler değil, Akademi ailesinin tamamı. Hepimiz en iyi film için oy veriyoruz, herkes" diyerek en iyi film kategorisindeki 10 aday hakkında konuştu: 

Almak istediğiniz her şeyi alamazsınız.

Daha önce 1990 yapımı romantik film Hayalet'teki (Ghost) performansıyla En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar kazanan Goldberg, şöyle dedi:

Hiçe sayma diye bir şey yok ve aklınızda tutmanız gereken şey de bu: Herkes ödül alamaz. Sizin sevdiğiniz filmler, oy veren insanlar tarafından sevilmeyebilir.

Barbie hayranları ve pek çok Hollywood yıldızı, Oscar adaylarının açıklanmasından bu yana sosyal medyada Robbie ve Gerwig'in aday gösterilmemesiyle ilgili hayal kırıklıklarını paylaşıyor. 

En İyi Film dalında Akademi Ödülü'ne aday gösterilen Barbie'nin yıldızları Ryan Gosling ve America Ferrera da yardımcı oyuncu kategorilerinde adaylık kazandı.

Açıklama yapan Gosling, adaylığı için "onur duyduğunu" ancak Gerwig ve Robbie'nin aday gösterilmemesinden dolayı "hayal kırıklığına uğradığını" belirtmişti. 

Bu tarih yazan, dünya çapında ünlü filmden en çok sorumlu olan iki kişi, Greta Gerwig ve Margot Robbie olmadan Barbie olmaz.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Entertainment Weekly

DAHA FAZLA HABER OKU