Manchester United çareyi yapay zekada buldu

Kulüp, Manchester Metropolitan Üniversitesi'yle ortaklık içinde çalışıyor

Manchester United yapay zeka kullanımını genişletmeye hazırlanıyor (Reuters)

Manchester United, performansını iyileştirmek adına Manchester Metropolitan Üniversitesi'yle ortaklık içinde çalışarak yapay zeka kullanımını genişletmeye hazırlanıyor.

Kulüp erkek, kadın ve akademi takımlarını desteklemek için üniversitenin Spor Enstitüsü'yle birlikte hem uzun hem de kısa vadeli bir dizi projede çalışacak.

Maçlar sırasında toplanan verilerle çalışacak yapay zeka, kulübün antrenör kadrosuna yardım etmek için nerelerde iyileştirmeler yapılabileceğini analiz edecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Programın nisanda başlaması bekleniyor ama ortaklık Sör Jim Ratcliffe'in kulübe yaptığı yatırımdan öncesine uzanıyor.

Ratcliffe'le bisiklet sporunda ve Fransız kulübü Nice'le yakın işbirliği içinde çalışan Ineos Spor Direktörü Sör Dave Brailsford, Manchester United'ın futbol faaliyetlerinde nerelerde iyileştirmeler yapılabileceğini değerlendirmek üzere bir denetim yürütüyor.

The Telegraph, üniversitede ayrı bir doktora programının kadın futbolunda ön çapraz bağ sakatlıklarının önlenmesini artırmaya yönelik inceleme yapacağını bildirdi.

United Futbol Direktörü John Murtough, "Futbol performansında yenilik ve ilerlemenin ön saflarında yer almak için sürekli gayret ediyoruz ve bu girişim de bu çabalarımızı pekiştirecek" dedi.

Spor Enstitüsü'yle çalışmak, oyuncularımıza sağlayabildiğimiz performans ve gelişim desteğini daha da güçlendirmek adına halihazırda var olan mükemmel araştırma ve inovasyon ekiplerimizi temel alarak kurulacak.

Manchester United'ın erkek takımı Premier Lig'de 7. sırada yer alırken, kulübün kadın takımı da bu hafta sonu devam edecek WSL'de 4. sırada.

Ineos Başkanı Ratcliffe'in kulüpte azınlık hissesi almasını sağlayacak yatırımın 13 Şubat'ta tamamlanması bekleniyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport/football

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU