Paul Mescal, daha ünlü olursa "derinden üzüleceğini" söyledi

27 yaşındaki Mescal, Normal People'daki Connell rolüyle şöhreti yakalamıştı

(AFP)

Paul Mescal, Ridley Scott'ın epik filminin vizyon tarihi yaklaşırken, Gladyatör 2'nin (Gladiator 2) kendisini küresel çapta ünlü yapması halinde "derinden üzüleceğini" söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Romalı bir general olan Maximus Decimus Meridius'un imparator Marcus Aurelius'u öldürdükten sonra köleliğe düşmesini anlatan 2000 yapımı ilk film, küresel çapta bir hit olmuş ve başrol oyuncusu Russell Crowe'un ününü artırmıştı.

59 yaşındaki Crowe, 12 dalda aday gösterilen yapımla Oscar kazanmış ve film sonunda 5 ödülle evine dönmüştü.

Scott bu yıl kasımda vizyona girecek olan Gladyatör 2'yi yönetmek üzere geri dönüyor. Filmin başrolündeki Mescal, Connie Nielsen'ın oynadığı Lucilla'nın oğlu Lucius'ı canlandıracak.

Mescal filmde Pedro Pascal, Denzel Washington, Connie Nielsen, Derek Jacobi ve Joseph Quinn'le birlikte rol alacak.

14 Ocak'ta The Sunday Times'a konuşan Mescal, şöhret seviyesinin artmasının ne gibi bir "fark" yaratacağını bilmediğini söylerken, Scott'ın başyapıtına gösterilen tepkinin günlük hayatını değiştirmemesini umduğunu ekledi.

Olivier ödülü sahibi 27 yaşındaki oyuncu şunları dedi:

Belki de bu saflıktır? Sadece daha fazla insan sizi sokakta durduracak diye mi? Eğer öyleyse derinden üzülürüm, umarım bu doğru değildir.

Bunun için gelecek yıl bir cevabım olacak ama [Gladyatör 2] hayatımı bu şekilde etkilerse, kötü bir noktada olacağım. Hayatıma devam etmek ve kimsenin görmek istemeyeceği duygusuz bir oyun oynamak zorunda kalırım.

Mescal, VIP bölümünde saklanarak yaşarsa "çok fena sıkılacağını" ve "dışarı çıkmak, bir barda biriyle tanışmak ya da bir partide sarhoş olmaktan" vazgeçmek istemediğini de sözlerine ekledi.

"Bu beni sıkıcı birine dönüştürür" diyen Normal People'ın yıldızı şöyle devam etti:

Kendinizi pamuklara sarmaya başlayıp korkudan dışarı çıkmamak tehlikeli olur.

Mescal ayrıca gazeteye, kendisini tanıyan insanlarla karşılaştığında işlerin genellikle yolunda gittiğini söyleyerek "eğer birisi pislik gibi davranmak isterse ve benimle çıktığını söylerse, bu beni kötü göstermez, onları kötü gösterir" dedi.

Maynooth doğumlu aktör röportajın başka bir yerinde toksik erkekliğin "dünyayı nasıl mahvettiğinden" bahsetti.

Mescal, "Erkek olmanın anlamını değiştirmek kolay bir şey değil, yapılması gereken pek çok acı verici konuşma var" dedi.

Aktör, Sally Rooney'nin aynı isimli romanından uyarlanan BBC'nin hit dizisi Normal People'da, Daisy Edgar Jones'un canlandırdığı Marianne'in karşısında üstlendiği karmaşık öğrenci Connell rolüyle ün kazanmıştı.
 

normal people

Paul Mescal ve Daisy Edgar Jones, Normal People'da (BBC)


Geçen yıl, kızıyla tatildeyken zihin sağlığıyla mücadele eden bir babayı anlatan Güneş Sonrası'yla (Aftersun) Oscar ve Bafta'ya aday gösterilmişti ve İhtiras Tramvayı'nın (A Streetcar Named Desire) sahne uyarlamasıyla Olivier Ödülü kazanmıştı.

Mescal, son filmi romantik fantezi draması All Of Us Strangers'da İrlandalı aktör arkadaşı Andrew Scott'la birlikte rol alıyor.

Ajanslardan da yararlanılmıştır. 


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU