Game of Thrones'un yıldızı, Jon Snow'u canlandırmanın getirdiği zorlukları anlattı

"İnsanlar bana kahramanmışım gibi davranıyordu"

HBO'nun meşhur fantastik dramasıyla şöhrete kavuşan Harington, 2021 yapımı Eternals'daki Dane Whitman rolüyle Marvel Sinematik Evreni'ne adımını atmıştı (HBO)

Game of Thrones'un yıldızı Kit Harington, Jon Snow'u canlandırmanın getirdiği olumsuz kişisel sonuçları açıkladı.

Yazar George R.R. Martin'in kitaplarından uyarlanan popüler fantastik dizi, ilk kez 2011'de izleyiciyle buluşmuş ve Westeros'un tehlikeli dünyasına hayat vermişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

HBO dizisi Game of Thrones'un oyuncu kadrosunda, dizinin 8 yıllık yayın hayatı boyunca çok sayıda etkileyici performans yer almıştı. 

Jon Snow rolündeki Harington, 8 sezonun tamamında düzenli olarak yer alan az sayıdaki oyuncudan biriydi.

Game of Thrones, Harington'ın tanınmasına yardımcı olmuş olsa da aktör, The Times'a verdiği röportajda bunun dizi dışındaki yaşamında büyük yansımaları olduğunu açıkladı. 

Harington, oynadığı karakterle gerçek kişiliği arasında ikilem yaşadığını ve performansı hakkında internette yapılan yorumları okuyarak "tehlikeli bir çıkmaza" girdiğini anlattı.

"Kahramanmışım gibi davrandılar"

"İnsanlar bana kahramanmışım gibi davranıyordu. Ama hayatımda kişisel olarak hiç de öyle hissetmedim" diyen aktör, sözlerini şöyle sürdürdü:

Sanırım bu da bir tür psikolojik yaraya yol açtı. Çok içiyordum. Bağımlılık ve bunun gerektirdiği her şeyi yaşıyordum ve bir şeyler saklıyordum. Ve bu, oynadığım yalan söyleyemeyen karakterin tam tersiydi. Konuşmaya başladığınız anda hayal kırıklığı yüzlerinden okunuyor.

"Oyun sırasında çöktüm"

2019'da Sam Shepard'ın True West adlı oyununda rol aldığı sırada alkol bağımlılığının "bir tür çöküşle" sonuçlandığını söyleyen Britanyalı aktör ekledi:

Karakter ve ben o noktada çok karıştık. Gerçekten kim olduğumu bilmiyordum. Bir alkoliği canlandırırken sürekli içiyordum. En kötüsüydü. O oyun sırasında bir nevi çöktüm ve etrafımdaki insanlara neler olduğunu anlattım ve sonunda harekete geçtim.

Martin'in kitaplarından uyarlanan olası bir Jon Snow dizisi üzerinde de çalışmalar sürüyor. Ancak HBO CEO'su Casey Bloys, Jon Snow karakterini merkeze alan spinoff'un henüz kanaldan resmi onay almadığını söylemişti.


Independent Türkçe, ScreenRant, The Times

DAHA FAZLA HABER OKU