Epstein davası avukatı: "Prens Andrew seks yaptığı iddia edilen küvete sığmaz"

Daha önce Ghislaine Maxwell'in temsilcileri ve destekçilerinin dile getirdiği tartışma pazartesi günü yeniden gündeme geldi

(Reuters)

Savunma avukatları, Prens Andrew'un reşit olmayan bir kızla cinsel ilişkiye girdiği iddia edilen küvetin, onun boyutundaki bir erkek için "bırakın cinsel ilişkiye girmeyi, banyo yapmaktan bile keyif alamayacağı kadar küçük" olduğunu iddia etmiş.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daha önce Ghislaine Maxwell'in temsilcileri ve destekçilerinin ileri sürdüğü bu iddia, hayatını kaybeden pedofil Jeffrey Epstein'in ortaklarının ayrıntılarını içeren ve gizlilik kararı kaldırılan belgelerin son bölümüyle birlikte pazartesi günü yeniden ortaya çıktı.

Giuffre ayrıca eski York Dükü'nü kendisine cinsel saldırıda bulunmakla suçlamıştı. Andrew tüm suçları şiddetle reddediyor.

Pazartesi günü kamuoyuna açıklanan ifadelerde Maxwell'in avukatı olan Barden şunları söylemiş:

Aralık 2014'te davaları birleştirme talebinin sunulmasından ve bunun ardından basında çıkan haberlerden önce Guiffre'in Prens Andrew'la birlikte olmadığını açıkça belirttiğini hatırlıyorum.

Ancak davaları birleştirme dilekçesinde Prens Andrew'la birlikte olduğu ve bunun bırakın cinsel ilişkiye girmeyi, York Dükü boyutlarında bir adamın banyo yapmaktan bile keyif alamayacağı kadar küçük bir küvette gerçekleştiğini iddia etmişti.

Dolayısıyla Aralık 2014 itibarıyla Guiffre'in birbirine zıt ifadeler verdiği açık. Ya cinsel ilişkiye girmediklerini söylerken ya da girdiklerini belirtirken yalan söylüyordu.

Maxwell'in ortakları daha önce küvet iddiasının yanlış olduğunu kanıtlamak için daha da ileri giderek iki kişinin küvetin boyutlarını göstermeye çalıştığı bir fotoğraf yayımlamıştı.

Fotoğrafta Dük'ün Giuffre'le cinsel ilişkiye girdiği iddia edilen küvet gösteriliyordu. Maxwell'in yakını olduğu düşünülen iki kişi tamamen giyinik bir şekilde, üzerinde Dük ve Giuffre'in suratlarının olduğu basit maskeler takarak küvette oturuyordu.

Fotoğraf, Andrew'un Şubat 2022'de Giuffre'le yaptığı milyonlarca poundluk anlaşmayı tersine çevirmeyi umduğunun ortaya çıkmasının ardından yayımlanmıştı.

Pazartesi günü yayımlanan diğer alıntılarda, Andrew, eski başkan Bill Clinton ve Richard Branson'ı içeren seks kasetleriyle ilgili çürütülmüş iddialar da gündeme getirildi.

Epstein'in kurbanı Sarah Ransome tarafından gönderilen e-postalarda (bu e-postaların bir bölümü dosyaların birinde delil olarak yer almıştı) adı açıklanmayan bir arkadaşının "Clinton, Prens Andrew ve Richard Branson'la cinsel ilişkiye girdiğini" ve Epstein'in bu ilişkileri kaydettiğini söylemişti.

Bu iddialar, Ransome'un "Epstein'in davranışlarına dikkat çekmek ve onu 'bana zarar verirse ortaya çıkacak kanıtlara' sahip olduğuna inandırmak için kasetleri uydurduğunu" itiraf ettiği 2019 tarihli bir New Yorker makalesinde çürütülmüştü.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU